Борисов пожела успех на опозицията с вота на недоверие

Борисов пожела успех на опозицията с вота на недоверие | StandartNews.com

„Желая успех на опозицията с вота на недоверие, който смятат да внесат". Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Луковит. От БСП се заканиха да искат „главата" на правителството заради смяната на кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН с тази на Кристалина Георгиева.

„Кабинетът на Орешарски, например, не пита най-голямата партия – ГЕРБ, чии кандидатури да издига навремето", коментира още министър-председателят, цитиран от Нова телевизия.

Той пожела успех и на Ирина Бокова, която в сряда обяви, че не вижда причина да се оттегля от надпреварата.

Борисов припомни, че президентската номинация на управляващата партия ще бъде обявена в неделя на пресконференция в НДК.

Новата Регионална система за управление на отпадъците в Луковит променя изцяло екологична обстановка в района

Това са 22,3 млн. лв. дългосрочна инвестиция в екология и здравето на 86 670 жители от пет общини в региона. Бяха обсъдени и още 1,5 млн. лв., с които да се рекултивира старото сметище, което създаваше рискове за околната среда, заради честите и продължителни пожари през лятото и изтичането на замърсени води към река Златна Панега. Това написа премиерът в личния си профил във Фейсбук след посещението си в Луковит.

"Новото съоръжение отговаря на всички екологични изисквания за опазване на почвите, водите и въздуха. Пречистената вода се събира в басейн и заедно с дъждовните води се използват за поливане на тревните площи и захранват инсталация за измиване на гумите на камионите. Подобни центрове има в Европа, където хората носят сами рециклируемите и едрогабаритните отпадъци от домакинствата. У нас тези практики навлизат постепенно. Една от идеите за стимулиране на гражданите е да получават безплатно от готовия компост срещу донесените отпадъци", допълва още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай