Борисов поздрави Заев за ратифицирания договор

Борисов поздрави Заев за ратифицирания договор | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов поздрави македонския си колега Зоран Заев за ратификацията на договора с Гърция за новото име на Македония. Днес парламентът в Скопие одобри документа, слагащ край на 27-годишиян спор между двете страни.

"Точно една година, след като с премиера Заев се поклонихме заедно пред паметника на цар Самуил в София, парламентът на Република Македония ратифицира договора с Република Гърция за решаване на спора за името. Поздравявам нашите съседи за смелата и решителна стъпка". Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по повод ратификацията в македонския парламент на договора за името на страната. Изявлението си той направи във Фейсбук.

"Само една година мина от общото ни честване със Зоран, а регионът вече дава пример за добросъседство, разбирателство и общи действия за по-добро бъдеще. Вдъхновение за всичко това бе и нашият договор за приятелство с Република Македония, който бе ратифициран единодушно в нашия парламент.

Следващите няколко дни са решаващи не само за бъдещето на Република Македония, но и за Западните Балкани. Призовавам всички приятели от Европейския съюз да участват в нашите усилия за една по-стабилна и сигурна Европа. Няма друг път за нашите съседи. Нека им покажем, че са част от нашето семейство!", допълва Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай