13:45 ч.

18.05.17

1 мин.

0

4

0

Борисов поиска още едно уволнение заради нацистки поздрав

от редактор Росана Манева |

Борисов поиска още едно уволнение заради нацистки поздрав

Премиерът Бойко Борисов поиска да бъде уволнен Иво Антонов – ръководител на дирекция в Министерството на отбраната, излъчен от квотата на Патриотите. Причината – снимка на Антонов, на която той позира пред германски танк „Майбах" с протегната за нацистки поздрав ръка.


Снимките на Антонов излязоха още преди три години, когато той бе номиниран за зам.-министър на отбраната. Кандидатурата му тогава бе оттеглена заради симпатиите му към Адолф Хитлер. Сега в публичния му профил във „Фейсбук" отново има снимки на исторически събития свързани с Третия райх.


Антонов е дългодишен служител на военното ведомство и отговаряше за социалните дейности и възстановяването и опазването на войнишките гробища, пише bTV.


С този случай скандалите с нацистки поздрави на управници, излъчени от квотата на Патриотите, стават два. Вчера оставка подаде зам.-министърът на отбраната Павел Тенев – отново заради снимка, на която прави нацистки поздрав.


В. „Сега" съобщи, че лидерът на НФСБ се обадил в редакцията и заявил, че самият той вероятно имал „майтапчийски снимки" от Бухенвалд.


Днес обаче Симеонов оспори това и заяви, че ще съди изданието за невярна информация.


По думите му скандалите били атака срещу коалиционното управление, правителството и лично срещу него. Той беше категоричен, че няма да подава оставка, ако от БСП му я поискат.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:51 · 19.05.2017
Абе,педали!Това не е симпатия към чужда идеология,а символична подигравка с нея.Германците като се правят фалшиво/за пред света/,че сурово осъждат нацизма и неговите символи,защо не промениха името на автомобила "Майбах",тъй като преди това така се е казвал нацисткия танк?Неонацизмът там се възражда и за това да гледат първо себе си!Тъпанари!
,,. · 16:29 · 18.05.2017
,.,.,.
Дървен Философ · 15:05 · 18.05.2017
Борисов се е самозабравил, факт! Създава неравновесие на съотношението "приятели:врагове".
Напълно недопустимо е български политик, чиновник да бъде симпатизант на чужда идеология. Това е една от основните причини да не вървим добре, не сме обединени около наша идеология. Не съществува такава. Повтарят се едни и същи грешки столетия наред. Не е патриотично да симпатизираш на чужда идеология, овчедушно е! Обратното, патриотично е да изградиш национална такава. То благодаря точно такива идеологии, Хитлер и други са постигнали успех.
Потребител · 14:37 · 18.05.2017
Борисов се е самозабравил с тези негови искания за уволнения.Накрая народа ще излезе на улицата и ще уволни него и всички циркаджии-политици.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент