Борисов: Първо охрана на границата, после релокация на мигранти /ВИДЕО/

Борисов: Първо охрана на границата, после релокация на мигранти /ВИДЕО/ | StandartNews.com

ВИДЕО ОТ БРИФИНГА ТУК

Първо охраната на границите, после въпросът за релокацията на мигрантите - тази позиция по мигрантската криза заеха премиерите на Унгария и България Виктор Орбан и Бойко Борисов.

"Какво би се случило, ако влязат няколко милиона мигранти? Тогава те трябва да останат на територията на Италия, Гърция или България. Това ще обърка света, може би, затова ще го разгледаме внимателно документа, който предлага Виктор, вътрешният министър ще го предложи на съвета на министрите на вътрешните работи на ЕС, заяви българския премиер по повод пакета мерки за мигрантската криза, който предлага Унгария. Най-важното нещо е, че най-накрая ЕС не е за релокацията, а за охраната на границата, каза Борисов.

"Благодаря на Виктор Орбан за подкрепата, защото исторически ние знаем какви съседи имаме, какво би могло да се случи при недалновидна политика. Затова споразумението с Турция трябва да работи и то е в полза на всички европейски страни, не само на България", допълни по темата Борисов.

Първото, което предлагаме ние, е 100-процентна надеждна охрана на границите на ЕС, каза Борисов, като се съгласи, че мигрантската криза в момента е сред най-сериозните проблеми на Стария континент и разтриса политическата класа след изборите в не една от европейските държави. Борисов посочи, че няма вече за никого съмнение, че България охранява шенгенската граница най-надеждно и на 100%.

"Малко сме премиерите, които, като се видим, се усмихваме и се радваме", обобщи за приятелството между двамата и Борисов.

Той допълни, че двамата с Орбан ще отидат да оставят цвете и да се поклонят на Апостола на свободата. "Днес нашият светец и революционер Васил Левски... дори и думата честване не знам дали е най-правилната, защото ние тъгуваме за Левски", коментира Борисов, като благодари на унгарския премиер, че е приел поканата да отдадат почит на Апостола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай