Борисов откри разширението на пътя Слънчев бряг - Бургас /ВИДЕО/

Борисов откри разширението на пътя Слънчев бряг - Бургас /ВИДЕО/ | StandartNews.com

ВИДЕО ТУК

Премиерът Бойко Борисов и регионалният министър Николай Нанков откриват разширението на пътя Слънчев бряг - Бургас в участъка между Поморие и Ахелой и обходния път на Ахелой.

Новоизграденото второ платно на първокласния път ще облекчи трафика през активния туристически сезон. Новото 4-лентово трасе е с обща дължина над 9 км.

"Тази отсечка е за всички нас, за добрия туризъм", каза министър Нанков.

"Това е отсечката с може би най-много смъртни случаи. Другата част август месец се надяваме отчуждителните процедури да свършат, и бързо ще го опънем. Това, че е хубав пътя не значи че трябва да се кара неразумно. Много внимателно се разотивайте. Само днес 35 хиляди души са кацнали на летището. Тази година ще минат 3 милиона, за това строим. Приказва се лесно, строи се трудно, от 40 години е обещан този път. щяхме да го направим преди 2 години, но знаете защо не го направихме", каза Борисов.

"С Валери Симеонов бяхме заедно тази сутрин, бяхме се разбрали да открием пътя заедно, но той има друг ангажимент", каза премиерът.

Борисов отказа да отговаря на въпроси на журналисти, защото според неговите думи "тенденциозно са се предавали думите му, все едно е говорил глупости"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай