Борисов: Няма кой да замести нашето управление, това го знае всяко дете /ОБНОВЕНА/

Борисов: Няма кой да замести нашето управление, това го знае всяко дете /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Пълното интервю на Бойко Василев с премиера Бойко Борисов в "Панорама" по БНТ 1, което държавната телевизия публикува на сайта си.

Господин премиер, готова ли е България да води Европа?

Готови сме с всичко, което е необходимо да бъдем готови. И действително екипите направиха много, защото по български маниер накрая почваме да "даваме газ" за всичко, но справиха се и мисля, че всички оценки, които минаха на техническите лица до този момент и излязоха публично да кажат, че сме готови е предсесателството е факт. А що се касае по другите теми, задено с председателя Туск, с неговия генерален секретар, даже и в сряда имахме един тип обучение на министрите, които ще водят пък съответните съвети. Имаме пълна координация, защото самото председателелство е менажиране на един процес, то не е да взимаме ние решения от името на всички. И по-скоро по време на председателството се изиства най-висша форма на дипломация, на разговори, на комуникация с всички колеги, защото има много теми, които са трудни за много държави да ги приемат.

Да, някои теми разделят Европа. Например - Брекзит, отношенията с Русия, безпрецедентните санкии срещу Полша. По тези въпроси България само ще кооридинира ли или ще заема категорична позиция?

Малко е деликатно, защото категорична позиция като председателство може да се изказва, разбира се, но трябва да бъдем все пак обрани, защото трбява да защитим интересите на 27-те и като имаме предвид Брекзит и 28-те. И понеже сме натоварени с отговорност и за Балканите, и за нашите съседи как да ги приобщим, за да можем максимално добре да се справяме с миграционната криза, очакват се изключително напрегнати шест месеца и самият факт, че дори в историята на България премиер на Япония никога не е идвал, а сега за два дни ще бъде в България премиерът Абе, на Ирландия премиерът - говорим за официални посещения, не за участия на самия съвет, на Чехия на 22 януари, на 7 януари в Истамбул нещо, което на дали някой е очаквал, че можем да напарвим но стана факт. Църквата, паметник на културата, Желязната църква, така известна "Св. Стефан" не само че не падна, но беше възстановена в цялото й великолепие и сега където и да минеш по Босфора от към Златния рог златни кубета с кръстове, като "Александър Невски" както свети точно като грее слънцето, така свети и там. Живот и здраве и патриархът, и мюфтията, главният, ще бъдем заедно там, президентът Ердоган ще дойде. Това мисля, че ще бъде един допълнителен мост към нормализиране на отношенията с най-големия съсед на Европейския съюз. Много работа за янеари ни очаква.

Казвате - президентът Еродган. Можете ли да му кажете "не"?

Е, ние много на работи сме му кзвали "не". Но по една тема сме си казали "да". И България сакаш като с нож си отряза темата за миграционната криза. Я, си спомнете само преди няколко месеца, 8-9 месеца, какво беше в България! Спомнете си Харманли, спомнете си Овча купел! Нали, ние пожеже, когато свършим работа някак си веднага все едно не я е имало темата. Знаете ли какви усилия и колко желязна договорка трябва, за да пазим така границата, както се пази между България и Турция?

Това ли е най-важният въпрос, който оправдава връщането на гюленисти?

Върнахме човек с различини имена, с фалшиви имена. Така че, не искам да се връщам към тази тема. В същото време нашите приятели и съседи от Гърция не могат дас и преброят мигрантите. Островите са им пълни дали са 200, дали са 300 хиляди, дали са милион. И сега на последния съвет и канцлерът Меркел, и Жан Клод Юнкер поставиха въпроса от къде идват в края на крайщата по 500 мигранти всеки ден в Германия, след като нашата граница категорично се пази и от България, и от Турция. За това е толкова ефективна. И в същото време това, което пропусне, защото все пак това не е Алкатраз, границата или влезнат от съседна Гърция където границата ни е много слаба, поради това, че това е шенгенска държава, турците ги приемат веднага. Така че, нямаше по-голям страх от българите. ие виждате дори, колкото и толерантни да сме като нация, 2-3 семейства - и то семейства с деца, обикаляха България и никой не ги искаше да ги приеме. Я, си представете 50-60-100-200 хиляди мигранти по Странджа планина влезли! Катастрофа! За това считам, че си заслужаваше усилията и в края на крайщата и нищо не сме нито обещали, нито направили повече от това да имаме добри междусъседски отношения, те да ни помагат с миграцията, иначе ръстът на стокооброротът вече над 5 милиарда долара. Ние сме длъжни да имаме добри отношения с всички наши съседи, това ни е политиката.

А завинаги ли приключихме с дрязгите с Македония?

Аз мисля, че и македонският народ узря за този договор за добросъседство, това сътрудничество с България. Защото първо се увериха, че ние се отнасяме с тях не само с най-топли чувства като най-близки хора, но и нищо не искаме от тях. Ние просто искаме те да са стабилни, да са добре и заедно да празнуваме празниците ни, а не да стават повод за най-големи кавги и мисля, че както Зоран Заев казва, бяхме храбри, една хубава дума тяхна и наша, разбира се, и пречупи се, отиде поклоние се на паметника на Самуил в София. След това за отидох по същия начин се поклоних на техните паметници и манастири, подписахме договора. Първите 15-20 минути след подписването на договора излезе Могерини, излезе комисарът Хан по присъдиняването, след това външният министър на Германия, Франция, департаментът на Щатите, Австралия, Канада, Швеция с поздравления за това, че не знам дали е за първи път, но от малкото пъти със сигурност когато балкански държави без поседници, без натиск са седнали и държавниците са им свършили своята работа.

Но това ще продъли ли след още шест месеца когато силата вече няма да бъде с нас, председателството вече няма да бъде в наши ръце?

Ние подписахме преди да сме председатели на Евросъюза.

Да, ама предстоеше да бъдем.

След следващите шест месеца заедно с Австрия сме в Тройката. Така че, имаме една година да работим по темите и то много сериозно. Освен това аз кси мисля, че с местнити избори в Македония, които се проведоха и категоричната победа в местната власт на премиера Зоран Заев и неговата партия, беше един вот на хората, че това споразумение, този път на Македония към Европа, НАТО и демокрацията е осъзнат.

Какво реално може България да направи за другите балкански държави, включително и за Македония? Защото Европа не гори от ентусиазъм да ги приеме.

Всички отчитат, че ние най-важната работа вече я свършихме. Темата Западни Балкани и Балкани по никакъв начин нямаше да присъства на който и да е съвет. Толкова са далече, толкова бяха неглижирани, толкова вгръбени в проблемите на самата Европа за моите колеги беше там, че темата беше ерес да се говори за Западни Балкани. Факт е, че благорадрение на разговорите, на дипломацията, на убеждението, на фактите, които имах шанса да мога ди изложа на всички в Европейския съюз - и на Туск, и на Юнкер, а и на канцлера Меркел, на канцлера на Австрия, на президента на Франция Макрон, на премиера Рюте, един по един, и на края всички единодушно не само сложихме темата Западни Балкани, а на 17 май в София ще има среща на лидерите на Европейския съюз - 27-те, плюс Тереза Мей пътвърди, че и тя ще дойде, с всички лидери на Балканите. И още нещо много важно за тази година, подобно на това - срещата 16+1, китайският премиер с лидерите на Югоизточна Европа и Западните Балкани. Втора среща в София, за втори път темата, която гарантира освен парите, които ще се заделят от Световната банка, Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската традиционна банка за финансиране. Вчера дойде, между другото, и темата февруари месец Европейската банка за възстановяване и развитие - в Лондон правим още една среща за Западните Балкани, защото и те искат да финансират проектите Коридор 4, Коридор 10. Аз съм убеден, че ако сме умни, мъдри в самите Балкани, ще придвижим доста теми напред.

Шест месеца председателство. България слага ли за тези шест месеца вътрешните проблеми на пауза?

Не. За съжаление, политическата класа е такава в България. Обикновено като идват гости всяко семейство, поне така в нашето беше, мама и татко ме предупреждаваха: "Няма сега да правиш бели, ще са държиш възпитано, така, така, така...", за да си тръгнат госите, да кажат: "Е, това е възпитано семейство".

Да не се изложим пред чужденците?

Не, не, остави чужденците. Всяко едно семейство. Ние искаме да покажем всичките си магарии и всичко, което можем сега за тея шест месеца.

Толкова ли Ви дразни този предстоящ вот на недоверие?

Не ме дразни. Фактът е такъв.

Докато в София се разхождат чужди посланици, в парламента се говори за корупция на властта, за неудобни неща.

Е, какво да кажа? Можеше да е сега, декември. То е безспорен факт, то за това се прави - да се покаже на света колко сме калпави.

Дали ще са верни фактите за корупция, които ще изнесат БСП?

Кои факти ще изнесат?

Още не знаем.

Ми, да ги видим какво ще изнесат. Ние ще им отговорим със същото. Защото поварям - липсата на полиническа каласа в момента точно това ще направи. И тези хора ще дойдат и в единя ден ще слушат от мен как искаме Западните Балкани, че сме по-мъдри, че искаме да се развиваме, да се инвестира в тях, да повдигнем доходите и материалното благосъстояние на хората, и в същото време ще ни слушят в парламента какво говорим един за друг. Защото, нали сами рабирате, че ние няма да ги оставим в тоя вот да ни бият нас и ние да ги гледаме. Ето ти това, което казвам. Още януари ние всичко лошо, защото безспорно много добрини са направени в държавата неща, всичко лошо ще го изкараме на показ.

Вчера Ахмед Доган обезцени доста този вот на недоверие. Ако това е жест срещу Вас, Вие как ще му върнете жеста?

Просто Ахмед Доган е един мъдър човек. 27 години е в управлението и сам разбира какво би станало, ако вотът успее. Да допуснем, че успее. Следва ли в момента, в който Вие ми задавате въпрос как да предвижваме Балканите, какво да правим с Япония като дойде тука премиера, какви инвестиции, какви иновации, какви неща да сторим, ние ще тръгнем на предизборна кампания? Момент! Няма да има паралмент, няма пленарни заседания. Как си го прадставят? И понеже Ахмед Доган знае технологията на управление, а и много добре познава и БСП, защото е бил няколко пъти в коалиция с тях, познава неговата партия и им казва: "Има ли кой да замести това управление? Няма". И това го знае и дете, всяко дете тук, и социологическите поручвания, дори и на червените соц агенции, показват, че ГЕРБ е водеща политическа сила. Сиреч, ние вместо да се съсредоточим за шест месеца да изкараме макар и малък, но дори позитивен дивидент за България, ние искаме да си изкараме кирливите ризи на показ. Добре, да го направим!

Доган казва, че Вашето управление няма алтернатива, а Вашият коалицианен партньор и вицепремиер Валери Симеонов няколко пъти казва, че сте го "изработили". Защо така?

И ме накара да се подпиша, че никога няма да дам оставка за тези четири години.

А той ще даде ли оставка?

Той настояваше да напиша в коалиционното споразумение, че няма да подам оставка. Всеки човек си е със свое мниние. И ако сме били много близки, ще сме от една партия. Но това, което г-н Доган казва - нямаше друга конфигурация, няма и в последствие друга конфигурация. Няма при едни нови избори по-добро от това да се създаде. Освен, че ще счупим държавата за месеци наред . Това им е казал вчера. Сега едните могат да тълкуват, че това е жест към ГЕРБ, други да тълкуват, че има някакво сближаване или раздалечаване. Той е направил едно програмно за партията си изказване, защото само преди две години самият той подложи партията си на огромен риск, влизайки с БСП в коалиция - ако си спомняте когато Станишев и Местан се цулуваха на Орлов мост. И какво се получи? Тотален срив в държавата. И той се е поучил от грешката си, както и ние от своите. За съжаление, другите не искат да се учат.

А с Валери Симеонов да не развалите правителството? Да не подаде оставка той на 28-ми?

С мен той не е говорил по тази тема. Вчера подписах командиравката му, днес с Цветанов ще летят с полет София-Одеса, Одеса-София, за да може българите, които живеят там, или работят в Бългаия вече да имат пряка връзка.

Защото се колебаате за втория лифт в Банско? Чудите се кой ще скочи повече?

Въобще не се колебаем, изобщо. Не само, че не се колебаем. Втори лифт ще има и ние сме провели, и аз самият, с много от зелените разговор и те също са за втори лифт. Но искаме така да направим и плана на управление за Пирин, че всяко нещо, което допълнително ще се строи в тази зона, ще минава екологична оценка. Вторият лифт, всички са ми декларирали, че са за.

Да не излезе, че вие с Валери Симеонов играете на добрия и лошия?

Не, аз никога не съм играл такава игра.

Тоест, правителството не може да падне отвътре - да се разтури коалицията, или допускате?

Надявям се.

Още един проблем - мораториумът върху новите лекарства. Ако вярвахте в него, защо толоква бързо отстъпихте?

Липсата на политическа класа. Безспорно от там се крадат много пари, безспорно. И само седмица преди това операцията, която проведоха Прокуратурата и службите, видяхте 70 милиона как се изнасят от България. Сиреч, най-добрите лекарства са в България и ги плаща Касата. Те вместо да отидат до пациента, се препродават. Къде? В Германия, Англия, Франция, Белгия. Сиреч, отпада първата тема - българите лекуват ли се с най-доброто, лекуват се с най-доброто. Второ - доказано ли е едно лекарство, туко ще излязло на пазара, че не само е полезно, а не е вредно. Ние искахе да направим следното - шест комисии, те бяха подписани, да могат най-добрите специалисти, когато има такъв пациент, трябва да му се приложи нова молекула или някакво свръхестесвено лекарство, защото те така лъжат хората, те така и мен ме излъгаха навремето. Ако не дадеш 8000 долара, една ампула, майка ти да се оправя. Три купих. След две седмици почина. Това искахме да предотвратим. От едната страна чух - загубил съм човешки облик за това, че искам да спра кражби. От другата страна чух - ще уморим хората.

Защо не го обяснихте и защо отстъпихте?

Киро Ананиев, министъра на здравеопазването, служебен министър на финансите в кабинета на президента Радев, му казах: "Ще се обадиш на президента и ще му кажеш, ще му обясниш това, което ми обясняваш на мен - как тези кражби и тези неща можем да ги спрем без риск за здравето на хората". Той му се обадил, обяснил му, така ми казва на мен. Като прочетох за това, че съм загубил човешкия си облик, защото той говори така малко обтекаемо - управляващите, аз бих говорил така за президентската институция, защото и там са много хора, но аз разпознах себе си. При положение, че преди 7-8 години когато ГЕРБ дойде на власт за здравеопазване се даваше 1 милиард, от както ГЕРБ е на власт под 3.5-4-4.5 милиарда, тройно и четворно са се увеличили парите за здраве на хората. И какво се оказва? Пак всичките са недоволни, пак не е добро здравеопазването. Значи не е работата в парите. Освен това Корнелия Нинова ми се обади каза: "Добре. Дай извън камерите, според мен това ще стане проблем". Понеже бях в среща с военните, че трябваше да отпаднат корабите, не по наша вина, държа да кажа, защото фирмата иска повече пари, а няма как над 840 милиона да минем прага, аз й казах: "Добре. Утре ще ти се обади Цветонов. Съберете са парламентарните групи, аз никога не съм бил инат. Дори риск дори един човек да има, който поради тези промени, да изпусне седмица-две или три срок, аз не мога да си го позволя." И затова отидохме и казахме: "Връщаме го на стария вариянт, това е с около 50 милиона повече". Но сега максимум съм възложил и на служби, и на колегите да работим върху контрола. Да видим какво и как се разходва. Най-коректно. Сиреч, когато г-жа Нинова ми звънне и ми е говорила човешки, ние на мига сме отговорили по същия начин. Това не значи, че сме се сближили с г-жа Нинова, нито с ДПС. Но това да бъдеш нормален и когато може да предотвратиш криза в държавата защо да не го направиш?

Да Ви попитам за президента Радев. Аз го попитах и него, питам и Вас. Двама генерали на върха на държавата - това какво е? Амбиция срещу амбиция, суета срещу суета?

Аз нямам такава. И ето завам пример - и за лекарствата казах преди да го пуснем изобщо в обръщение, да се обадим на президента Радев и да му кажем за какво става въпрос, неговата теория на г-н Ананиев.

Не воювате с Радев, така ли?

Той ни дава оценки непрекъснато. От една страна казва ГЕРБ да не се обаждат, а всъщност всеки ден ни дава оценки и то възможно най-негативни, и взима страна, и говори с думите на БСП, на г-жа Нинова. Аз ги спрях ГЕРБ да не говорят, но те не могат всеки ден да полечав удари и ние понеже сме толерантни и заради председателството да си премълчаваме. Не е честно.

Кой атакува Иво Прокопиев? Вие ли?

Аз в такива схеми не влизам. Има си независими органи, които работят по темата. Гарантирано независими органи.

Идеята за ревизия на приватизицията Прокопиев ли трябваше да удари или Корнелия Нинова?

Никой. Искаме просто когато говорият за корупция да започнем с генезиса. Аз никоге не съм твърдям, че от хилядите общински съветници на ГЕРБ, от стотиците кметове, министри, областни управители, зам.-областни управители и туко виждате някъде излезе - я депутат, я кмет. Никога не съм твърдял, че са ангели, но пък веднага отсраняваме от партията, Прокуратурата дества и отиват на съд да получат присъда. Това е в цял свят. Така че, какво да направя аз? Да се обадя в КОМПИ и да кажа: "Не закачаи Иво Прокопиев"? Не мога да го направя.

Господин премиер, какъв е в държавата Делян Пеевски? Каква е неговата роля в държавата, реална?

Депутат на ДПС.

Само това ли?

Ако имаше друга, шяха да го изкарат. Воюват няколко олигарха, които икономически са видели, че имат възложност и са си направили медии. И всъщност ако прегледате сутрин печата или агенциите, ще знаете точно кои медии на кой олигар са. Защото рязко и точно защитават неговия интерес.

Ако воюват олигарси, Вие къде сте? Над тях, между тях, един от тях?

Никога не съм бил с нито един от тях. Всеки се е опитвал да се възползва по един или друг начин, но никой не е успял. Така че, по темата Делян Пеевски човекът, който може да говори за него, е Карадайъ и Ахмед Доган. Той е депутат от ДПС.

Само стабилност ли трябва на България, господин премиер, или някои системи трябва да бъдат силно разтесени, за да дават резултат?

Едни системи какво значи да бъдат разтесени?

Да се напарви рязка реформа, да се реже от дъно - да се реформира съдебна система, здравеопазването Вие споменахте.

Когато се разтресат такива системи з първи път в историята на Полша й се отне правото на глас. Защото тяхното правителство реши, че трябва рязко да разтесе съдебната система. За съжаление, Румъния върви по този път също. Такива са ми усещанията, ако не спрат с това, което правят в момента. Така че, тези консервативни системи, независими системи, градени с десетилетия не се разтърват така лесно. Ние направихме много стъпки, много закони, направихме така, че съдии да избират съдии, прокурорите - пркурори. До там е законодателната власт. От там нататък всичко е отговорност на прокурорите, съдиите, на следователите, обществото от тях очаква да се случат нещата, които искат. Видяхте с лекарствата, с най-добри намерения тръгнахме да ограничим кражбите, защото безспорно има огромен проблем с ТЕЛК-овете, има огромен проблем с тези скъпи лекарства, които се изписват и това се прави от доктори от Джипита. Ние не можем на всяко джипи да сложим полицай или СРС да го подслушваме и да го наблюдаваме. За това просто искахме системата да променим. Не се възприе. Рано или късно ще се възприеме, защото това няма да може да продължи.

Г-н Борисов, обаче Вашите тактически отстъпления докъде са сила и откъде могат да станат слабост?

Ако държавата е моя, мога да се инатя колкото искам. Ние сме за много кратко, за миг. Парите са обществени, правителството само преразпределя в кой сектор, както ние - в образованието сложихме най-много пари, в инфраструктурата, в образователната инфраструктура. Аз съм убеден, че г-н Ананиев щеше да го направи това правилно, но щяха един човек да намерят, който не е удовлетворен, двама или трима и да ви обиколят всичките медии сутринта и да обяснят: "Те ни убиват".

То така може всеки път да стане, по всеки въпрос.

Докато не създадем политическа класа, които по важните теми да кажем: "Добре. Не вот, каквото искате след шест месеца направете, сега да се мобилизираме каквото може". Ние можем да използваме председателството, да поканим експерти от вън да направим една тема Пирин, за Рила, за Стара планина. Там с експерти, признати в света, да изговорим всички тези неща, да си помогнем, да отидем напред по много теми. Ние сега ще се млатим в парламена и ще се обиждаме по най-безобразен начин докато можим да свършим добра работа.

И Вие създавате политическа класа. Ето Вашата партия ГЕРБ - докога ще издържи, ако жертавте този и онзи?

ГЕРБ издържа толкова години, защото хората знаят, а и членовете ни знаят - който е виновен си заминава. Ние не можем като БСП да те обвинят за купувате на гласове и ние да те държим в парламента или да отиде депутат да се подхилва на водещ за столчето и ние да го държим. Съжалавям. Дори остриета наши, които ни бяха важни за такава мръсна война, която се води срещу нас, ние ги отстранихме. Това е разликата между ГЕРБ и БСП.

Обаче тук преди малко казвахте, че сте се подписали за пълен мандат по настояване на Валери Сименов. Така не си ли взехте сам най-големият коз - изненадата, способността да изненадате всички?

В момента при 4% ръст на икономиката, при над 10-12% повишение на доходите, на практика под 6% безработица, втори сме в Европа, трети по външен дълг и тая година ще го свалим, ще отидем на 20% сигурно, с огромен фискален резерв, със строежи навсякъде, с инфрастректура, която хората са мечтали с години. Всъщност г-н Доган какво каза - и на БСП , и на ДПС, ще ги свалим ГЕРБ и Патриотите, но когато сме готови да управляваме. Ако го направим сега с някакви инструменти, след 2,3 месеца те пак ще ни свалят нас. Това им каза, "Изчакайте си времето, сега не сте готови." Нито е казал ние с ГЕРБ ще управляваме или еди какво си. Той се обърна на практика към БСП и към неговите. "Не бързайте, стани да седна. Сега са по-добри от нас. В Общи линии това, което Борисов прави и за съседите ни, и за Балканите, е добро. Нямаме такъв човек. Ще си го подготвим, след година, две или три и ще ги свалим и ще управляваме. Това на практика им каза и според мен правилно им го каза, иначе ще е катастрофа, но ние сме го минали това. Ще докарат един нов Орешарски, след три месеца ще падне.

Какво лично на Вас ще Ви дава стабилност през 2018?

Да продължим да градим, да продължим да воюваме за мир. Защото много хора могат да кажат сега - тоя всичко си свършил, та сега и на Балканите тръгна. не, драги мои, организираната престъпност тръгна в България от войната с Югославия и от ембаргото, от Косово. България е върна десетилетия назад в развитието си докато траеше войната в Косово и югоембаргото. А в Босна и Херцеговина предстоят избори. те нямат дори правила за избори. Това, което президента Вучич в Москва договаря, също може да бъде голямо предимство за Балканите, но може да бъде и голям проблем. Ние сме длъжни да отчитаме и затова колегите в Блюксел, всичките, ме допкрепиха, защото на Балканите действат няколко геостратегически играчи - и Русия, и Турция, и Китай. Европа къде е? Да, имаме Берлински процес, но той го има от четири години. Чак сега се задейства. И так да блъгодаря на канцлера Меркел, че въпреки правилата, не поканиха Гърция и Румъния, само мен ме поканиха в Триес, в Италия и н практика от там тръгна, приемането на Балканите, мирът на Балканите, мирът в България, отношенията на Европа с Турция - пряко засягат България. Ако те са нормални, и отношенията с България ще бъдат добре. Вие видяхте Ердоган как провокира турците. Вече имаме Кипър, имиме Косово, имаме Крим. Четвърти разговор защо не се проведе за наш ужас. И за това подскочихме всички и казахме: "Не, не, не, не" и за това искаме Европа и Турция и аз им предложих също прагматечно предложение на колегите. Сега вече така или иначе натрупахме опит с Брекзит в преговорите. След това да спрем с лицемерието и да говорим, че Турция ще влезе в ЕС. Поне аз не виждам как Холандия, Белгия, Германия или Франция ще приемат такова нещо. Неслучайно вече 50-60 година са кандидат член.

А да им се каже истината?

По-добре да седнем и да кажем - дайте да направим едно специално споразумение ЕС-Турция. Вие пазите мигрантите - имате митнически облекчения. Вие правите еди какво си - може да търгувате еди как си с нас. 5-6 точки, подписва се, така както работим с Брекзит, така както направихме с Канада и вече българите пътуват без визи за Канада.

Ако обобщим с една дума - Вашето поле догодина ще бъде международното?

Тук ние си продължавме с всичко, което сме поели - административни реформи, това е много важно да се прави и то почва да излиза, електронното управление. И аз съм убеден, че с Валери Симеонов в сектора туризъм ще направим доста неща. Той си е такъв обича да се налага и понеже на него му е по-лесно, защото аз трябва да търпя.

А Вие не обичате да се налагате?

Животът ми е изиграл такава шега. Трябава да търпя и всеки, който иска да се покаже важен, ме атакува мен. В името на държавата, на стабилостта, както вчера и ДПС направи крачка назад, аз мисля, че и ние с Патриотите трябва да проявим мъдрост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай