Борисов: Не виждам как ще правим коалиции

Атакуваха, че даваме небето под наем, а преди три дни подписаха за това, заяви лидерът на ГЕРБ

Борисов: Не виждам как ще правим коалиции | StandartNews.com

Не възприемам изборите като битка. Вече всичко е толкова ясно, всички са се изговорили. Знае се кой какво може да прави, обяви идерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като взе участие на кръгла маса „Управленска програма в сектор Обществен ред и сигурност"."Оставам на инстинкта на хората да изберат това, което намерят за добре. Само мога да предупредя, че последиците в единия вариант ще бъдат много по-тежки от Орешарски, като гледам колегите", продължи Борисов.

Той прогнозира, че служебният кабинет ще остане за по-дълго. "Не виждам как ще се направят коалиции в тази ситуация. Не съм гадател, но от това, което виждам и чувам, ще е много трудно да се седне на една маса и да се постигне това крехко съгласие, което постигнахме с ПФ, РБ и АБВ", посочи бившият премиер. 

Борисов се върна и на темата с ревизията на кабинета си: "Много шум за нищо. Герджиков се постара максимално бързо, в рамките на възможностите, които има, да каже, че опасенията и приказките на БСП в тази насока, са неверни. Нямаше как да им обслужи интереса". Според него се изнася стара информация. "Служебното правителство е на БСП, защото те спечелиха изборите", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Бившият министър-председател обяви, че в четвъртък ще коментира листите. "Румяна Бъчварова винаги е била до мен, е и ще бъде. Как и по какъв начин подреждам листите и слушайки и организациите, и това, което имам като планове за напред, в края на краищата, не ви касае. Както виждате, три пъти ѝ благодарих", добави той.

"При това себеотричане, като гледам и на ДПС листите и на всички останали, като слушам и какви раздори има в другите партии, това, което виждам пък – нови лица в БСП. Всъщност аз ги знам от 25 години. Те ни четяха в школата в Симеоново. Като бях в пожарната Тома Томов ни водеше политинформацията и ни обясняваше колко е хубав комунизмът", каза още Борисов. 

Според него нито мигрантите, нито НАТО трябва да се използват в предизборните битки. "Ако си против тях, се оказва нещо изключително плодотворно в политическа гледна точка. Ако говориш срещу Меркел, това те прави горд, но само в твоите очи", категоричен бе Борисов и продължи: "Всичко хубаво, което се случи в България, е благодарение на европейската солидарност. На България пари са давани само благодарение на ЕС. „Модерното" е да се опълчим на тези, които дават милиарди за страната. Адски некоректно беше по време на президентските избори и в Овча купел, и в Харманли ни създадоха изкуствени проблеми, които ние пак решихме. Заедно се справихме", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

„Корнелия Нинова вчера призова да се атакуват темелите ни. Ама те не са наши, те са на народа. БСП нямат нито едно направено нещо, което да им атакуваш, нито един темел, нищо. Дори и пенсиите, които казват, че са вдигнали на последното си заседание на Министерския съвет, ние ги плащахме 4 години. Това правителство, което е на БСП, те не знаят какво са подписвали в НАТО. На срещата на НАТО тогава бях категоричен, че сме участвали във всяко учение, но Черно море не може да се превръща във военен полигон. Там са ни находищата на газ, от там се храним, от там идва нашият поминък. Атакуваха ни, че даваме небето си под наем, а преди три дни е подписано. По темите по които ни атакува, за да извлече политически дивидент, сега са факт и казва, че това правителство не е мое. Когато казваш, че си спечелил изборите, избрал си президент, кой е тогава. На кой е това правителство", попита Борисов.

"Сигурен съм, че г-жа Нинова, след като не спира да си пожелава властта, всеки ден ще говори за национално съгласие", завърши лидерът на ГЕРБ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай