Борисов нареди тотална битка с джигитите

Премиерът свика спешна сбирка на "Дондуков" 1 и заради лошите храни

Борисов нареди тотална битка с джигитите | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов свика днес извънредно съвещание в Министерски съвет, на което бяха разгледани две теми - войната по пътищата и храните. За целта на "Дондуков" 1 бяха прикани министрите на  на земеделието и храните, вътрешните работи, транспорта, регионалното развитие и благоустройството, главният секретар на МВР, финансовият министър, вицепремиерът Томислав Дончев, шефът на Агенцията по храните.

"Не може да говорим за демография и в същото време всеки ден по две-три жертви да се дават", обяви министър-председателят. Тук ме интересува първо какво може да направим по линия на регионалното министерство – мантинели, кръгови, „легнали полицаи", промяна в инфраструктурата... Всеки човешки живот, не само че ни е важен, но в същото време правим толкова много да се повиши раждаемостта, а толкова много отгледани деца загиват", каза Борисов и добави, че няма да се пести за камери и контрол.

От първи юни откриват сезонът по морето. Искам от първи юни денонощен контрол от страна на служителите на КАТ и полицията"

Втората тема е качеството на храните, съобщи Борисов. Според него е недопустимо и обидно за едни в Европа храните да са с едно качество, а за Източна Европа - с друго качество и то по-лошо, което уврежда здравето. „Някои ще кажат чети етикета, само че хората не са много научени да четат етикетите, и се подвеждат по рекламите. Даваме толкова пари за здравеопазване, но сме все на първите места по инфаркт, инсулт... Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големите опасности за здравето на човека е именно това, което се яде и се пие", заяви Борисов. Той се обърна към министрите и зам.-министрите, че след днешното съвещание всеки един трябва да знае какво да се направи по основните въпроси – война по пътищата и качество на храните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай