Борисов нареди проверки на пътните ремонти, извършвани от фирма „Джи Пи Груп“

Борисов нареди проверки на пътните ремонти, извършвани от фирма „Джи Пи Груп“ | StandartNews.com

По нареждане на премиера Бойко Борисов започват проверки на пътните ремонти, извършвани от фирма „Джи Пи Груп". Това съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с разследването, което извършва прокуратурата на фирмата.

„Не мога да допусна при толкова много усилия, които полагаме, да има пропуски, единствените ми претенции към строителите са били качество и срок", заяви Борисов. Премиерът каза, че вече е възложил на Агенция „Пътна инфраструктура", спазвайки закона, да намери форми и още днес да извади от проектите с европейско и държавно финансиране фирма „Джи Пи Груп".

„Моята политическа воля стига дотам, че всеки, който е заподозрян, и срещу когото тече разследване, да бъде изваден от конкурсите до доказване на правотата и невинността му", допълни Бойко Борисов.

Премиерът припомни случаите, при които 19 км от АМ„Тракия" при Ямбол са били ремонтирани отново заради спестен асфалт, както и подобен случай при Ябланица. Според премиера всеки трябва да си носи отговорността вместо да се петни името на правителството.

Светослав Глосов, председател на УС на АПИ, обясни, че ще бъде направена стриктна проверка на качеството на строителството на пътната отсечка от Кърджали до границата, която в момента се строи от същата фирма за 9 млн. лв.

Министър-председателят направи инспекция на ремонта на Мулдавския манастир „Св. Петка" край Асеновград, където през 2010 г източното и част от северното крило на манастира бяха унищожени вследствие на пожар. Пловдивският митрополит Николай благодари за личната ангажираност на Борисов и усилията на правителството, което отпусна 500 хил. лева през 2016 г за възстановяване на манастира.


Премиерът посочи, че след ремонтните дейности следва и възстановяването на автентичния вид на манастира. „Възложил съм на ВиК Пловдив водопровода, тъй като манастирът няма вода. Проектът вече е съгласуван между всички", каза Борисов и допълни, че ще се работи и за пътя до манастира.

Премиерът добави, че следващата сряда ще предложи на правителството да се отпуснат около 600 хил. лева за Пловдивската семинария. „Събраните от битката с контрабандата средства ни дава тази възможност", каза Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай