18:15 ч.

12.10.18

2 мин.

0

4

0

Борисов нареди проверки на пътните ремонти, извършвани от фирма „Джи Пи Груп“

от редактори |

Борисов нареди проверки на пътните ремонти, извършвани от фирма „Джи Пи Груп“

По нареждане на премиера Бойко Борисов започват проверки на пътните ремонти, извършвани от фирма „Джи Пи Груп". Това съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с разследването, което извършва прокуратурата на фирмата.


„Не мога да допусна при толкова много усилия, които полагаме, да има пропуски, единствените ми претенции към строителите са били качество и срок", заяви Борисов. Премиерът каза, че вече е възложил на Агенция „Пътна инфраструктура", спазвайки закона, да намери форми и още днес да извади от проектите с европейско и държавно финансиране фирма „Джи Пи Груп".


„Моята политическа воля стига дотам, че всеки, който е заподозрян, и срещу когото тече разследване, да бъде изваден от конкурсите до доказване на правотата и невинността му", допълни Бойко Борисов.


Премиерът припомни случаите, при които 19 км от АМ„Тракия" при Ямбол са били ремонтирани отново заради спестен асфалт, както и подобен случай при Ябланица. Според премиера всеки трябва да си носи отговорността вместо да се петни името на правителството.


Светослав Глосов, председател на УС на АПИ, обясни, че ще бъде направена стриктна проверка на качеството на строителството на пътната отсечка от Кърджали до границата, която в момента се строи от същата фирма за 9 млн. лв.


Министър-председателят направи инспекция на ремонта на Мулдавския манастир „Св. Петка" край Асеновград, където през 2010 г източното и част от северното крило на манастира бяха унищожени вследствие на пожар. Пловдивският митрополит Николай благодари за личната ангажираност на Борисов и усилията на правителството, което отпусна 500 хил. лева през 2016 г за възстановяване на манастира.Премиерът посочи, че след ремонтните дейности следва и възстановяването на автентичния вид на манастира. „Възложил съм на ВиК Пловдив водопровода, тъй като манастирът няма вода. Проектът вече е съгласуван между всички", каза Борисов и допълни, че ще се работи и за пътя до манастира.


Премиерът добави, че следващата сряда ще предложи на правителството да се отпуснат около 600 хил. лева за Пловдивската семинария. „Събраните от битката с контрабандата средства ни дава тази възможност", каза Борисов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:45 · 13.10.2018
" КАЧЕСТВО и. СРОК ". Да бе! Прмери: магистрала "ТРакия", , магистрала"Люлин", пътя Пловдив-Свиленград, акведуктите по магистрала "Хемус", падащите стени на "санираните" ,пътя Своге-Сф. и т.н. и т.н.и т.н.Преди да им проверяваш работата на "Джи Пи"-то провери,кой се крие зад гърба им и панически и панически им е наредил да горят документи и то "пазени" от "родната полиция ни пази" по Веското Мариновото. Или ти си знаеш кой е не само зад гърба им,ами и вътре в далаверата с еврпарите,ха ха ха както казваше покойний ти учител Тато де тути тати.
чух · 20:24 · 12.10.2018
Това са парите за народа....правете заводи и върнете емигрантите...Сектора на отбраната ще осигури заетост...
Shopeto · 21:01 · 12.10.2018
@чух Никой нормален човек няма да се върне в България за да работи в завод от "сектора на отбраната", тоест: да сглобява оръжия на конвеир и да гледа вечер по новините как точно се "бранят" с тях.
Потребител · 21:17 · 12.10.2018
@Shopeto хей ДЖЕНДЪР !
Навсякъде по света е гордост да работиш за държавата и националния интерес ..
ОСОБЕНО в САЩ тези на които ОБЛИЗВАШ ЗАДНИКА СЕГА и се гордееш с това !
Лошото че кръжейки около задните им части не разбираш за какво става въпрос в ГЛАВИТЕ им !
А именно зад печелят ТЕ трябва да няма ДРУГИ които да печелят от същото ..
МНОГО но не за ПРОСТИ хора ...
Та НАВРИ СИ ВДИГНАТИЯ ЛАКЪТ ТАМ където слънце не те огрява и се успокой ..
Един ден когато ОТВОРЯТ ЧАДЪРА който сама си НАВРЯЛА в задните си части, може и да схванеш за кавко става въпрос !
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент