Борисов нареди: По един експерт от министерство в "Електронно управление"

Борисов нареди: По един експерт от министерство в  "Електронно управление" | StandartNews.com

До края на деня в Държавната агенция „Електронно управление" трябва да бъде командирован по един експерт от всяко министерство, което има отношение към електронното управление. Това разпореди министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на командироването на служителите е да се подпомогне координацията на дейностите по развитие на електронното управление и унификацията на системите между регистровия обмен на данни. „Нашето виждане е, че трябва да създадем една среда и един инкубатор на специалисти на едно място, които всъщност чрез ресурса на държавната агенция да работят за секторите, от където биха били командировани", обясни председателят на Агенцията Росен Желязков.

На заседанието бяха докладвани резултатите от поставената от премиера задача за преглед на услугите в различните ведомства във връзка с приоритета на кабинета за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса. Вицепремиерът Томислав Дончев отбеляза, че общо 51 администрации са подали информация от първостепенни и второстепенни разпоредители. Административните услуги и режими, за които е предоставена информация, е 1422, като общият брой документи или удостоверения, изисквани от администрациите за предоставяне на услугите, е 5985. Според вицепремиера, на базата на първичния анализ на информацията са необходими действия от страна на всички администрации в шест стъпки.
Министър-председателят коментира и осигуряването допълнително на 12 млн. лв. за мерки за сигурност

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай