Борисов категоричен, че президентът Румен Радев прави най-голямото разединение

Борисов категоричен, че президентът Румен Радев прави най-голямото разединение  | StandartNews.com

Президентът Румен Радев иска да има единение, а прави най-голямото разединение. Това каза пред българските медии в Ню Йорк министър-председателят Бойко Борисов във връзка със словото на президента Румен Радев по повод навършването на 100 години от Войнишкото въстание, в което държавният глава призовава за единение.

Във връзка с думите на президента, че група общественици са се обърнали към него с инициатива за национално единение, Борисов коментира: „Не знам кои са тези интелектуалци и единители, но не може президентът Радев всеки ден да използва фразите „всички от ГЕРБ ще ометем", това са негови думи, не са мои, всеки ден да напада най-голямата партия и нейните коалиционни партньори и в един момент да излиза и казва: единение".

„Аз нито веднъж не съм казал срещу него, неговата институция или който и да било в България обидна дума. Точно аз съм ги молил в парламента поне по важни теми да имаме единение. Излиза, че той иска да има единение в момента, в който той прави най-голямото разединение. Нима аз многократно не съм казвал, че два коня по добре теглят каруцата или, че ако сме заедно, ако сме обединени. Какво получавахме за това? Дайте ми едно негово изказване, в което той яростно да не ни атакува. Толкова е очевидно за популизма и лицемерието вече – този, който каза да ометем ГЕРБ, който каза на Атанас Атанасов остава ти още една седмица. С две ръце подкрепям желанието му за единение, но дай пример г-н Радев, дайте вие пример за единение, но не с декларации, не с обръщения", заяви още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай