10:40 ч.

13.10.17

2 мин.

0

4

0

Борисов към Нинова: Ще се борим с фалшивите новини

от редактор |

Борисов към Нинова: Ще се борим с фалшивите новини

Защо аз трябва да отговарям за ученията, след като Румен Радев е върховен главнокомандващ, това пита Бойко Борисов министрите. Темата за ученията на НАТО е коментирана вчера на Мистерски съвет. Ето и стенограмата от заседанието: 


БОЙКО БОРИСОВ: В Парламента какво обяснихте?


АТАНАС ЗАПРЯНОВ: Докладвам, че в момента в Черно море няма никакво национално учение с НАТО-вско участие. Единственото мероприятие, което ние провеждаме, е подготвяме една наша фрегата, която на 27 ще замине на Sea Guardian, учението за борба с тероризма в Егейско море. По принцип, ние всяко учение го обявяваме в пресата.


Не се предвижда, няма планове за създаване на постоянно присъствие на Военноморските сили на НАТО в Черно море. Изпълняват се плановете от Срещата на високо равнище на НАТО във Варшава миналата година и се създава и активира в Румъния многонационална бригада.


По отношение на учения с фиктивни сценарии, каквото учение по управление на кризи се проведе в НАТО, ние информираме освен изпълнителната власт, така и президента. В тези учения няма никакво движение на войски никъде на територията на НАТО. Те имат единствено за цел да се отработят въпросите за вземането на военно- политически решения, изобщо не става въпрос за реално придвижване на войски.


БОЙКО БОРИСОВ: В това учение главна роля има Върховният главнокомандващ Президентът Радев?


АТАНАС ЗАПРЯНОВ: Да, и той е информиран за учението.


БОЙКО БОРИСОВ: Защото Корнелия Нинова ме вика в Парламента да обяснявам защо съм допуснал в Черно море военно учение, флотилии и т. н. Нали ще се борим с фалшивите новини! Затова информирам. Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:49 · 13.10.2017
Този потребител набързо е изпраскал три опорни точки на Нинова,Борисов ще ходи,и ходи,където трябва,но той не е върховен главнокомандващ,а е Премиер и при това генерал,Нинова може само да задава глупави въпроси,показващи нивото й на мислене.
Потребител · 11:15 · 13.10.2017
ББ: „Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!” Трябва, г-н премиер непременно да участвате: ти, тримата вицепремиери, Каракачанов, онези от НС – Главчо и Цвета плюс шефовете на постоянни комисии в НС начело с Цуци Цветанов, та да видят как вози военен кораб. Забравих: ексминистърът Делянчо Добрев и останалите действащи министри.
Потребител · 11:06 · 13.10.2017
Онзи дебелият министър от Русе, дето е лидер на ВМРО, на кого е подчинен? На тебе ли , г-н премиер? Аи кой ходеше да се снима на борда на военен кораб с офицерска шапка? Баце, нали беше ти? Сега си оправяй чрез Каракачанов войската, която има недокомплектовка доскоро 5000 човека от общо 20 хил. щика. Баце, не може само да кроиш с Цуци номера на президента, ами и ще потичаш малко. Тъкмо ще свалиш 25-30 килца.
Потребител · 11:01 · 13.10.2017
А кой накара онзи Физкултурник да създадат анкетна комисия за изтребителите? И онзи глупак , поблазнен от мисълта, че ще оплюе ген.Радев събра една комисия начело с подполковник о.ор. танкист, в която влизаше и Тончо. Такова лъжи и такива дебели очи досега не си спомням! Тогава Цуци заяви, че НС ууправлява държавата. Ами да се хващат Главчо и Цвета и да управляват войската. Колко му е?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент