Борисов към кметовете: Бъдете внимателни, за да няма после телевизии и вестници

Борисов към кметовете: Бъдете внимателни, за да няма после телевизии и вестници | StandartNews.com

Тези пари се превеждат директно на кметовете. Трябва да бъдете много внимателни, за да няма после разследвания по телевизии и вестници, препоръча премиерът Бойко Борисов кметове от 15 общини, които получиха първите си подписани договори по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

В "Грантина зала" на МС присъстваха още министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, както и изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Живко Живков.

Колкото по-бързи и ефективни сте при подаването на договорите, толкова по-бързо тези пари ще стигнат до хората и работата ви ще бъде видима. Тук сте кметове от всички партии и мога да кажа, че по този начин се подготвяте за предстоящите местни избори. Искам да ви пожелая късмет и успех, да сте живи и здрави. По 1,2,3,4,5 млн. отиват към най-малките населени места, а цялата програма е за близо милиард, завърши Борисов.

42 млн. лева средствата, които получиха кметовете. Те са за за рехабилитацията на улични мрежи, градска среда и училища.

Първите договори вече са започнали,като те са най-вече за читалища, образователната и социална инфраструктура. Цялостният бюджет ще бъде около 380 - 390 млн. евро. Прогнозата ни с Фонд „Земеделие" е те да бъдат финализирани до 2-3 месеца, което зависи от предоставяне и финализиране на документи от страната на общините, допълни министър Порожанов.

Вече сме в много активна комуникация със Сдружението на общините от гледна точка на стартирането на втория и последен прием от остатъчния бюджет, който ще бъде анализиран и договорен така, че да можем тези важни инфраструктурни проекти да бъдат стартирани и изпълнени, заяви още той.

Съвсем скоро ще бъде отворен и вторият прием, каза пък Живко Живков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай