Борисов към актива на партията: По-смирено в хвалбите, хората да избират (ОБНОВЕНА)

За 10 дни не успяха една лампа на оправят, ядоса се лидерът на ГЕРБ на нападките от Герджиков

Борисов към актива на партията: По-смирено в хвалбите, хората да избират (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместниците му в партията Цветан Цветанов и Йорданка Фандъкова се изправиха пред актива на партията в София. Борисов бе посрещнат на крака и с аплаузи. След това представи управленската програма на партията.

"Този път я писаха министри, кметове и депутати. За първи път направихме програма, която отчита направеното, слабостите ни и това, което можем да надградим. Всяка цифра е на базата на направеното през последните две години", обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той увери, че всички цифри и обещания са съобразени с управленски мандат.

"В нашата програма няма нито едно обикновено обещание. Имайте го предвид", натърти Борисов на хората си.

"За образованието много говорим и ще продължаваме да говорим", обяви Борисов по отношениен на ключовия акцент в управленската програма на ГЕРБ - "Образование". Той коментира и изказванията на бившия ресорен министър  Меглена Кунева. "Една моя колежка е казала, че сме давали по-малко пари за образованието. Това не е вярно! Още първия мандат дадохме с 2 млрд. лева повече за образование", обясни Борисов. Той посочи, че разчетът в програмата на ГЕРБ сега показва, че двойното увеличение на учителските заплати ще струва 350 млн. лв. на година. "Това не е проблем за бюджета", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Според него не трябва да има отсътващи ученици от клас и този проблем трябва да се реши: "Всеки трябва да е принуден да ходи на училище. Това е най-голямата превенция срещу престъпността - да бъде образован човек". 

Вторият приоритет на ГЕРБ е борбата с бюрокрацията. "Защото и ние сме в нея", призна Борисов. И описа какъв е проблемът: "Кака Минка нещо не е в настроение, ядосана е, изнервена е и решава да си го изкара на опашката. А те се ядосват хората и псуват държавата". Това разсмя залата, но той уточни: "То не е смешно, защото ако от този документ ти зависи бизнеса ти, склонен си и за кутия бонбони да правиш нарушения".

Идеята на ГЕРБ по отношение на административната тежест е всеки гражданин, който иска да си извади даден документ от община или администрация, да го направи ако е възможно по електронен път или пък да отиде само веднъж до съответната институция, а тя после сама да задвижи документа.

"Нашата работа е да благодарим на всеки човек в София - на едните за търпението, на другите за участието", посочи Борисов. Той призна, че разбира недоволствието на някои хора в София. "Всеки от вас да намери начин да благодари на всеки свой съсед, приятел, който е помогнал да направим това за София", заръча лидерът на партията. И посочи, че помни каква София е заварил и каква има сега.

"Имате пълното основание да работите така, че да продължим напред за хубавите неща", увери още хората си Борисов.
На срещата на Бойко Борисов и актива на партията от София присъстваха и почти всички министри от кабинета "Борисов 2". Те заеха първия ред на залата. "Ще обяснявате на хората, ще ги убеждавате, да говорите", заръча Борисов. И им напомни на присъстващите: "Като искате да сте премиер, министър, депутат - си слуга на хората. Всеки има право, а нашата работа е да работим", обясни лидерът на ГЕРБ. Той обясни и научно заръката, която дава: "Един недоволен споделя поне със седем, а един доволен с трима".

Борисов обяви също, че не иска кампания, която се основава на нападки към противниците. "Бих се радвал ние да дадем тон и да не се подвеждаме с негативни кампания. Там, където можем да търсим обединение на нацията, да го направим", продължи той със заръките към актива си в София. "Много е важно да имаме висок резултат на изборите, защото лесно ще се похарчат събраните пари", заяви Бойко Борисов.

Генералът не подмина и темата с коалициите след изборите. Той се позова на опита с Реформаторите и се върна на темата с образованието. "Идва при мен Томислав (Дончев - б.р.) още в 8 часа, знае че ходя рано, и ми казва - "Това с образованието не може повече да продължава". А аз му казвах - "Недей, Томиславе. Да не нарушим коалиционната култура. Аз знам как се прави коалиционна политика, ти не знаеш". Знаех, знаех, амаа...", разкри бившият министър-председател. 

Бойко Борисов повдигна и темата за международните отношение на България. "Ние винаги сме били за прагматични и честни отношения с Русия", увери Борисов. И напомни, че с преговори с президента Владимир Путин е успял да премахне лихвите за АЕЦ "Белене". Той разкри, че се е хванал на бас с колегите си в ГЕРБ. "Ако някои от тези колеги (служебен кабинет, БСП - б.р.) донесе едно евро за страната, аз ще стоя и ще пляскам 30 минути", обясни Борисов.

"Ние ще се виждаме пак по време на кампанията. Искам да станете по-смели и по-мобилизирани", настоя Борисов пред актива на партията в София. "Какво направи БСП за София за 20 години? А какво направихме ние за 6-7?", попита Борисов. А хората му отговориха с аплаузи. "Ние нямаме обвързаност с медиите. Комунистите имаха много предавания, а ние нямаме такава пропагандна машина като тяхната. Имаме си Фейсбук", отбеляза Борисов.

"ГЕРБ е единствената партия, в която няма олигарси. Ние сме 100% независими. Всичко зависи само от нас", обяви още Борисов. И отчете: "2 години правихме много компромиси. Накрая като теглихме чертата - партията загуби, държавата спечели. 

"220 млн. лева платихме за този "Ербъс", а президентът (Румен Радев - б.р.) не иска да лети с него", коментира още Борисов. "Нямаме претенции да сме безгрешни. Но се надявам и на мен да ми прощават", отбеляза още лидерът на ГЕРБ

Той не пропусна да коментира и листите на БСП. "Елена Йончева и Тома Томов им били новите лица (на БСП - б.р.). Ами аз ги гледам вече 20 години. Това е все едно Цецо (Цветанов - б.р) да ми доведе Искра Фидосова и да ми каже, че е ново лице", отсече Борисов. "Дано президентът Радев да запази здрав разум. В него да ми е надеждата да се намеси. Защото ако ги остави тези хора, може да се стигне и до касиране на изборите", призна той.

Борисов коментира изказването на служебния премиер проф. Огнян Герджиков, че за 5 дни в тунел "Ечемишка" е направено повече от за последните пет години. "Това граничи с нахалството. Те за 10 дни една лампа не можаха да оправят", отсече Борисов. И уточни, че много мрази някои да го подпипва по тази тема (магистрали - б.р). "Искам да му напомня на Герджиков, че когато те управляваха, искаха да дадат АМ "Тракия" на концесия. А сега българите използват безплатно пътяТочно при тройната коалиция ремонтът на този тунел ("Ечемишка"- б.р.) беше спрян. Колко удобно, а сега ние трябва да оставаме в отбранителна позиция"", отбеляза Борисов.

Бившият премиер хвърли и малко яснота около листите на партията за изборите. ""В нашите листи и в смесените региони имаме много български мюсюлмани", разкри той

"Едното нещо, с което подразнихме хората, е самохвалство. Аз го започнах. Малко по-смирено в хвалбите и тупането в гърдите. Да дадем възможност на хората да сравняват и избират", заключи Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай