Борисов: Използва ли някой моето име за себе си - да се отстранява веднага /ОБНОВЕНА/

Газът си е газ, но България е в НАТО, заяви премиерът за отношенията с Русия

Борисов: Използва ли някой моето име за себе си - да се отстранява веднага /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Когато има тежки престъпления, присъдите трябва да са максимално строги. Единственото, което интересува родител с отвлечено дете е не дали МВР ще се справи, а да си прибере детето. Нека поработим още малко. Наглите ги разкрихме ние. Не отидох в СДВР и МВР, защото тези хора имат шпионаж и наблюдават.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Би Ти Ви  по повод думите на бащата на отвлечения Адриан - Тони Златков, че щабът е бил свикан в дома на министър-председателя.

За да пазим от изкушение врага и да се опази животът на детето - това са били мотивите за необичайното място, на което е работил екипът.

Това е сериозна група, от доста време я наблюдават. Добра е реализацията, утре ще я оповестят. Това каза Борисов за провелата се този уикенд акция. И похвали: "Престъпната група се е занимавала с всичко, което може да ви мине през акъла, сериозни хора. МВР и прокуратурата работиха доста по тази тема."

По повод на Лазар Влайков от Виноградец, обвинен в убийство и за Суджука, които компрометираха ГЕРБ, той обясни: "Този никога не съм го и виждал. Но както виждате, "чадърът" в ГЕРБ му беше свален за една секунда. На Живко Мартинов /Суджука, б.р./  не съм му искал обяснения, защото си има съдебен процес - да си се разправят там."

Той призна и че има хора, които се възползват от него. "Има хора, които се възползват от моето име, отиват и казват, че са говорили с мен... Важно е когато се залови такъв човек, незабавно да бъде отстранен."

Борисов пожела успех на Слави Трифонов в политиката. "В демокрацията всеки има право да мисли, да говори и да се бори. Пожелавам му успех, обясни той. - И аз мога да кажа, че има некачествени хора в шоуто, но който иска да си го гледа, си го гледа. Това е демокрацията. В политиката имаш 100 дни спокойствие, после почваш да консумираш проблемите."

За ремонтите на НДК и скандалите около тях обясни: "Ако си бяха поддържали НДК 30 години, щяхме да си направим председателството, без да се налага ремонт."

На въпрос за отношенията ни с Русия и как ще посрещнем руския президент Владимир Путин догодина - като приятел или враг, обясни: "Чух и уважавания от мен Станишев да говори, че Русия не е наш враг, както и президентът Радев, но ние сме в НАТО, а това са противоречащи като военна доктрина тези. България е в НАТО и във всички изказвания на стратези на НАТО Русия се сочи като основна заплаха. След всички военни учения да кажеш, че Русия не ни е враг... И Турция е в НАТО, а е в тежък конфликт с всички европейски държави. И затова положих усилия да няма подводници в Черно море. Но ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО. В същото време Путин си спазва уговорката, газовият хъб, за да стане мощен - трябва руски газ."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай