Борисов: БСП явно са станали ястреби

Защо назначиха заместник на Горанов за министър като искат ревизии?, пита лидерът на ГЕРБ

Борисов: БСП явно са станали ястреби | StandartNews.com

Три дни чета, че НСО охранява първата дама, а не това, което ме интересува. По темата за НАТО и корабите в Черно море трябва да се говори много внимателно, за да не притесняваме хората, заяви бившият премиер Бойко Борисов след срещата си с Пламен Димитров от КНСБ. "Всичко стана под сурдинка през последните дни. Нас с Николай Ненчев ни викаха непрекъснато в парламента да се обясняваме за всеки танк. Ситуацията е тежка. Моята мечта беше да има платноходки и лодки, тръба за газ, а не самолети, кораби и подводници", продължи лидерът на ГЕРБ.

"Вече има кораби, има air policing. Изведнъж сега се оказва, че еърполисинга е добро нещо. Как се промениха нещата за 3 дни? Да излезе президент, министър на отбраната и да обяснят какво се случва!", отсече Борисов за увеличаващото се присъствие на войски на НАТО у нас. "Ако служебният военен министър Стефан Янев се е съгласил, това означава, че в БСП са станали ястреби като Росен Плевнелиев, а само аз оставам гълъб. Не знам дали е вярно, но сегашният военен министър е член на БСП. И ако е така, ако в Брюксел са взели такова решение, това е и позицията и на БСП. Те говореха точно срещу това, на което сега козируват. А нас ни обвиняват, че сме били послушковци", продължи с остър тон Борисов. 

Той не пропуска темата и за искането на БСП да бъде направена ревизия на дълга. "Защо трябва да се вдига пушилка всеки ден? Служебният министър да прави проверка на Горанов, при положение, че е бил негов заместник? Това е поредната опорна точка, по-която ни атакуват. Ако не са доволни от нашата финансова политика, да не бяха слагали наш зам.-министър на поста служебен финансов министър? Как ще правят ревизия на дълга ни и на финансовата ни политика при положение, че те назначиха заместника на Горанов. Това е несериозно", коментира председателят на ГЕРБ.

„Първо, парите не са 16 млрд.лв. и всички са в банка, освен разплатените по заемите и дефицита", уточни Борисов и разкри, че ГЕРБ няма да прави спънки, ако служебното правителство излъчи Еврокомисар след срещата на проф. Огнян Герджиков с Румен Радев. "Ако предложат, ние няма да имаме никакви обструкции. Това е тяхно право. Считах, че когато дойде президентът Радев с новото правителство, те трябва да го направят. Такива са правилата, това си е тяхно право. Ако се колебаят или нямат подходящ човек, това е друга тема", завърши Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай