Борисов: БСП са безотговорни

Министри най-лесно се слагат, защото лесно се махат, обяви лидерът на ГЕРБ

Борисов: БСП са безотговорни | StandartNews.com

Запознахме президента с тежките преговори за правителство. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг след срещата си с Румен Радев. Разговорът на "Дондуков 2" продължи около час. На него от страна ГЕРБ на присъстваха Борисов и заместникът му в Цветан Цветанов. Борисов заяви, че са уверили Радев, че ще изчистят детайлите около коалиционното споразумение и ще парират всички възможни конфликтни ситуации, за да може управлението да бъде стабилно в рамките на 4 години.

"Приехме поздравленията на президента за успешното представяне на партията на изборите, убедителната победа така, както навремето ние го поздравихме. За разлика от много други ние отчитаме успехите и приемаме неуспехите с достойнство. Чух от нашите колеги от опозицията ,че щели да помагат по важни за страната теми. Пореден популизъм, поредно хвърляне на прах в очите", заяви Борисов. 

"Една от най-важните теми в държавата е председателството на Съвета на ЕС. „Затова предложихме най-конструктивното - да се обединим около тази тема. Отговорът го чухте преди половин час. Каква конструктивна опозиция?", попита Борисов.

Според него поведението на БСП е безотговорно, защото социалистите вече говорят за нови избори. "Още не е заглъхнало ехото от победата ни на изборите започва да се говори кога и как ще има нови и ще има избори. Благодаря на Радев, че проявява в това отношение разбиране, защото за тези няколко месеца е разбрал колко е тежък кръстът да управляваш", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Какви са тежките предизвикателства, имаме ядрени реактори за милиарди, тези които ги довлекоха и тези, които щяха да правят 7 реактор на Козлодуй, а фирмите сега са в несъстоятелност. Още 5 млрд. долара, може би щяхме да плащаме. За съжаление пада ни се на нас отново и Обединените патриоти кръстът. Само това като формула гарантира управление. Темата министри не е отваряна, нито едно физическо лице не е обсъждано, което е лично по мое настояване, програмата, начинът, механизмът, по който ще действа правителството. Министри най-лесно се слагат, защото лесно се махат. Затова те последно, даже им казах най-добре на 3 май", завърши Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай