Борисов: Без план за Пирин да не се обсъжда концесия

Борисов: Без план за Пирин да не се обсъжда концесия | StandartNews.com

Много силна външна политика е необходимо на ЕС като цяло - това е най-доброто място за живеене. Второ, границите на ЕС трябва да се пазят като едно време, коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, където участва в последното за годината заседание на Европейския съвет.

На въпрос за спор с Валери Симеонов по отношение на концесията за Банско, Борисов коментира: "Отнасям се с уважение към своите заместници, отнасям се стриктно и точно. Мога да се върна на темата от МС за тема, която го е разсърдила. Има го и в стенограмата. Не мисля, че концесията трябва да се удължава, когато няма План за Пирин. От 2001 г. досега много правителства се опитаха, но бързо се дръпнаха от темата. Пожелах всичко това да се свърши, за да няма настроение срещу правителството, че обслужваме интерес. И за да няма никакви спекулации, съм казал и на колегите, че ако има възможност да се приеме точка - разрешава се, препоръчва се втори лифт на Банско, вносител ще бъда аз. Но никъде не става дума за втори лифт, коментира Борисов.

Премиерът коментира и газопровода "Турски поток". За да не ни останат празни тръбите, ние се договорихме с Турция, с президента Путин, подписахме със Сърбия и Македония и подготвихме на 1 юли 2018 г. интерконекторът ни с Турция да е готов. И ще обърнеме газа, иначе ще останем без газ в тръбите. И това сме го показали и казали и то се строи. Но трябва турските медии да го покажат, за да ме питате, посочи Борисов.

На въпрос дали очаква разводът с Великобритания да е по-нежен, Борисов посочи, че нищо по Брекзит още не е завършило. Имаше малко еуфория, че всичко върви добре, но вчера ни попариха. Нека изчакаме, защото в пълна сила е принципът, че докато не сме се разбрали за всичко, значи за нищо не сме се разбрали, категоричен е Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай