Борисов: Аз поканих Турция на европейската среща през май

Борисов: Аз поканих Турция на европейската среща през май | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов коментира различни въпроси по време на посещението си в Брюксел.

Той призна, че е поканил Турция като заинтересувана страна на общата европейска среща, която се организира в София през май: "Аз предложих участие на Турция на общата европейска среща в София през май по време на европредседателството, заедно с колегата Ципрас. Всички са наясно, че проблемите с Турция могат да станат само със спазване на споразуменията. Друго е Турция да поеме отговорност в един европейски формат, и то на наша територия."

Борисов обясни и какво са му казали другите лидери в Брюксел: "В речта си Юнкер даде България за пример, а председателят на ЕЦБ Марио Драги каза, че България е постигнала впечатляващи резултати. България сега е на върха си в контактите, които имаме с колегите. Имаме рядък шанс да се възползваме от това. Ние ще влезем в еврозоната, но ние сме за строги критерии в нея, защото като закъса някой ще вадим наши пари, за да помагаме."

Премиерът контраатакува БСП на фона на протеста срещу цената на водата днес, както и за проблемите във фармацевтиката през последните дни: "Какво искат БСП - през 6 месеца, като нещо не им харесва - да има избори ли? И то време на европредседателството, след като положих толкова грижи! Готов съм да преразгледам, ако трябва и след срещата с Радев, и мораториума с лекарствата. Майка ми, бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме, за да й купуваме молекула за борба с рака. Една трета от страните в ЕС, ако имат дадено лекарство, трябва да го купим и ние. Ще го вкараме пак в парламента и ще го решим", заяви Борисов и допълни, че не обръща никакво внимание на Корнелия Нинова и нейните нападки към управляващата коалиция.

Борисов окментира и Брекзит, за който ще отговаряме по време на председателството: "Аз си се надявам един ден Великобритания да си се върне в ЕС."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай