Борисов: Ако на Балканите не си помогнем, и Господ няма да ни помогне /ВИДЕО/

Борисов: Ако на Балканите не си помогнем, и Господ няма да ни помогне /ВИДЕО/ | StandartNews.com

ВИДЕО ТУК

Помагайте ни, защото, ако ние на Балканите не си помогнем сами, то и Господ няма да ни помогне, каза премиерът Бойко Борисов, който участва в откриването на конференцията "В диалог със Западните Балкани: създаване на регион на растеж, сигурност и свързаност по пътя към Европа" днес в НДК.

Пред присъстващите Борисов посочи, че е успех идването на лидерите в София, поставянето на проблемите пред тях. Но всичко си зависи в края на краищата от нас, добави премиерът.

Преди 15 години Гърция, в Солун, дават перспектива на България и Румъния и ние като държава винаги трябва да помним направеното, посочи Борисов. По думите му днес в София идват лидерите на ЕС заедно с лидерите на Западните Балкани и по думите му е било трудно, защото имаме достатъчно проблеми в Европа, но накрая са се съгласили и са приели присърце срещата, което се дължи най-вече на германския канцлер Ангела Меркел.

Това, което мога да кажа в момента категорично, по което мисля, че имаме абсолютно разбиране всички в Съвета и съм сигурен, че ще стане, това са основните транспортни, жп коридори, магистрали, дигитална инфраструктура, пристанища, каза Борисов, като изказването му беше онагледено със схема на инфраструктурните проекти. Немалка част от тях вече са изградени с европейско финансиране, а сега, знаете, днес тук са и Световната банка, и ЕБВР, Европейската инвестиционна банка - шефовете им, направили сме панели, в които ще се работи два-три дена, за да могат оттук вече да си тръгнат с ясна картина кое как ще се финансира. Тол-системите, които се въвеждат във всички тези държави, гарантират, че могат да изплащат нисколихвените заеми, които ще дадат тези банки, и в същото време с грантовете от ЕК, с малко кофинансиране от бюджетите на тези страни, това, когато го има, съм убеден, че Балканите ще бъдат едно от най-добрите места за живеене на Европа, каза Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай