Борисов: 7 млн. струва продължението на Околовръстното на Пловдив

Борисов: 7 млн. струва продължението на Околовръстното на Пловдив | StandartNews.com

Предстои изграждане на алтернативен път, свързващ Околовръстното шосе на Пловдив с пътен възел "Скобелева майка", обяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на работна среща в Асеновград. На срещата присъстваха областния управител на Пловдив Здравко Димитров, собственикът фирмата-изпълнител по разширението на пътя Пловдив - Асеновград, както и кметовете на двата града.

Според Борисов изграждането на новата пътна отсечка ще поеме голяма част от трафика, който и до сега преминава през главния път Пловдив - Асеновград. Прогнозните стойности са, че алтернативният път ще струва близо 7 млн. лв. и ще е с дължина 6 км. "Ще направим продължение на Околовръстното, което да се свързва с надлез „Скобелева майка“, за да може трафикът, идващ от Родопите, да се пренасочва през него", уточни Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Проектът предвижда изграждане на кръгово движение и отчуждаване на частни терени, през които ще минава новият пътен участък. Премиерът каза още, че строителните дейности по разширяването на пътя Пловдив - Асеновград вървят в срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай