Бисер Петков: Чувствам се между чук и наковалня

Моята оставка е винаги на разположение на премиера, заяви министърът

Бисер Петков: Чувствам се между чук и наковалня | StandartNews.com

Между социалните партньори, които в много случаи имат различни противоположни искания - да, понякога се чувствам между чука и наковалнята, призна Бисер Петков пред "Канал 3".

Бизнесът призова за оставката му заради нежеланието си да вдигне минималната работна заплата на 510 лв. от догодина, както планират управляващите, и заради вдигането на минималните осигурителни прагове с 3,9 на сто, което е предложение на социалния министър. Петков хладнокръвно коментира въпроса за оставката:

Моята оставка е винаги на разположение на премиера. Ако той прецени, че това, което правя, не съответства на политиката или пък е пречка за социалния диалог, аз винаги съм готов да се оттегля, каза социалният министър в кулоарите на НС.

Специално за осигурителните прагове той отвърна на бизнеса, че тях ги има в законодателството така или иначе, така че и той се съобразява с това. Министър Петков изрази очакване, че работодателите и синдикатите с негово участие ще изгладят споровете другата седмица в петък на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай