Бебе на 7 месеца влезе в Народното събрание

Бебе на 7 месеца влезе в Народното събрание | StandartNews.com

Най-ранобудните посетители на парламента, сред които много деца и младежи, бяха посрещнати от заместник-председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в Деня на отворени врати.

Тя ги покани да разгледат сградата, да заемат места в пленарната зала, показа им как се гласува с депутатска карта и отговори на всички техни въпроси. Те се интересуваха как работят народните представители, как се гласува и защо се карат депутатите.

Сградата на законодателната институция затвори за гражданите точно в 17.00 часа, след като цял ден беше отворена в рамките на инициативата Европейски дни на наследството.

Наред с ежедневието на парламентаристите, гражданите, дошли в Народното събрание, питаха Цвета Караянчева за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС, какви стъпки се предприемат за влизането на България в Еврозоната, кога ще приключи изграждането на новата пленарна зала на парламента.

Приятно съм изненадана, че много млади хора се интересуват от работата на Народното събрание, коментира пред журналисти заместник-председателят на парламента. Цвета Караянчева подчерта, че институциите трябва да направят всичко възможно тези будни младежи да успеят да се реализират в България. Тук се работи сериозно, обсъждат се закони, които определят бъдещето на страната, добави тя.

Най-малкият посетител - на 7 месеца, беше с родителите си и с 8-годишната си сестра Светлозара.

Сред първите посетители бяха и много млади семейства с „бъдещи народни представители, председатели на парламента, министър-председатели и президенти".

Председателят на парламента Димитър Главчев пък се срещна с най-окъснелите посетители в пленарната зала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай