Беата Шидло: Мястото на България е в Шенген

Беата Шидло: Мястото на България е в Шенген | StandartNews.com

Благодаря на България, че толкова добре се справя със задачата да защитава външната граница на ЕС. Това каза премиерът на Полша Беата Шидло след среща в Министерски съвет с българския министър-председател Бойко Борисов, предаде „Фокус".

„Благодаря на министър-председателя Борисов за поканата, много се радвам, че мога да бъда ваш гост по време на подготовката на Председателството на Съвета на ЕС. България и Полша са страни, които ги свързват много неща, ние сме приятели и мисля, че днешният ни разговор показа, че имаме много общо", заяви полският премиер.

„Радвам че мога да бъда ваш гост в периода, когато България се подготвя за Председателството на Съвета на ЕС. Полша свързва с това Председателство големи надежди. Радваме се, че основата на програмата е единност. Полша и България са страни, които смятат, че единността в ЕС и в нашия регион са бъдещето, за нас е важно да бъдем заедно, имаме много общи теми – инфраструктура, социална политика и разбира се сигурността. Благодаря на България, че толкова добре се справя със задачата да защитава външната граница на ЕС", каза още тя.

„България е страна, която трябва да влезе в Шенген. Политиката към Западните Балкани трябва да бъде амбициозна и много отворена", допълни Беата Шидло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай