Бъчварова: Радев е новак, а Цачева държавник

Ако не съберем достатъчно подкрепа, трудно ще продължим да управляваме, каза МВР-шефът

Бъчварова: Радев е новак, а Цачева държавник | StandartNews.com

"Цачева има реални шансове да спечели на втори тур в неделя. Гласовете на хората , които не са отишли да гласуват, могат да променят резултата. Силно се надявам на разума на българските избиратели. Цецка Цачева знае българската държавност. Отсреща има човек, който няма опит в политиката. Трябва да знаем какъв президент искаме. Сега имаме нужда от държавници, каквато е Цачева". Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова пред Нова тв.
Според нея в политиката се изискват опит и знания. "Отговорността се носи от човек, който знае за какво става дума. Политическата отговорност се носи от партия, а не от инициативен комитет", каза още Бъчварова. На въпрос при загуба, дали ГЕРБ ще отидат на избори, тя отговори: "Най-вероятно. Напълно сме наясно с това, което следва. Ако не съберем достатъчно подкрепа, трудно ще продължим да управляваме".

"Нека да се опитаме да спечелим пак доверието на избирателите. Това е достойно поведение. Това поведение крие рискове за започнати проекти. Тезите на Румен Радев са тези на БСП. Те бяха обратни на всички европейски политики-да оказваме помощ на бежанците и да се интегрират", коментира още Бъчварова.

Според нея победата на Доналд Тръм в САЩ означава нови отношения в така създадените полюси в света. "Не искам да създавам истерични очаквания, но гражданите на света искат промяна. И всички политици трябва да се съобразят с това", каза още МВр-шефът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай