Бъчварова: България получи пълна подкрепа за своята политика

Бъчварова: България получи пълна подкрепа за своята политика | StandartNews.com

Вчера България получи една пълна и убедителна подкрепа за своята политика. Много е важно, защото Германия е политически най-влиятелната държава от ЕС. Това коментира в студиото на „Събуди се" по Нова телевизия началникът на кабинета на Бойко  Борисов Румяна Бъчварова по повод вчерашната визита на германския канцлер Ангела Меркел.

„Най-важното от посещението на Меркел е, че тя одобри нашите приоритети и нашите инициативи. Това е много важно, защото Германия е политически най-влиятелната държава в ЕС. Ангела Меркел оцени нашите постижения, начина по който охраняваме границата си. Нашата програма за приоритети. Одобри инициативата за газовия хъб Балкан и неговото изграждания. България получи една абсолютно пълна и убедителна подкрепа за своята политика", каза Бъчварова.

Началникът на кабинета коментира и предложението за среща на европейския елит, в която участие да вземе Турция в лицето на Ердоган.

„Това е страна, която върви по стъпките на европейското си членство", посочи тя. По думите й същността на политиката е да решава проблеми.

По повод вота на недоверие Бъчварова посочи, че по-лошо е неразбирането от страна на БСП като основна опозиция към задачите на правителството. Според нея мотивите са политически несъстоятелни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай