11:00 ч.

14.11.17

2 мин.

0

9

0

Атанасова: Обществото трябва да получи яснота за приватизацията

от редактор |

Атанасова: Обществото трябва да получи яснота за приватизацията

Идеята е обществото да получи пълна яснота за годините, в които държавната собственост е станала частна. Така мотивира предложението за ревизия на приватизационните сделки зам.-председателят на комисията по правни въпроси и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова пред Нова ТВ.


„Периодът, който сме предложили, е от 1992 г. до 2017 г. Обхващаме периода във всичките мандати на управление на ГЕРБ. Ние нямаме комплекс, че във времето, в което ГЕРБ е управлявала, трябва да има разпънат политически чадър. Напротив, ние искаме истината за този период", коментира Атанасова. 


Причината за проверките тя посочи в отчета на тези сделки.


„Този период е емблема и на прехода. Ние предлагаме веднъж завинаги да се сложи точка на тази страница и да е ясно, публично и известно дали, кой и как е извършвал приватизационни сделки, дали има нарушения на закона, дали има престъпления, свързани с тях", добави депутатът от ГЕРБ.


По думите на Десислава Атанасова през този период са извършени над 5200 сделки. Но отказа да посочи конкретен пример.


„Средствата от сделките за приватизация би трябвало да постъпват в Сребърния фонд. В него се набират средства за пенсиите на българските пенсионери. За нас е важно да разберем дали има извършени нарушения на процедурата за приватизация", каза още Атанасова и даде пример с „Кремиковци", който беше приватизиран за 1 долар. И обясни, че с промяната давността повече няма да е пречка пред прокуратурата, за да разследва и да повдигне обвинения по сега действащия Наказателен кодекс. Тя добави още, че най-скандалните приватизационни сделки така и не са стигнали до съд.


Запитана защо едновременно и управляващата ГЕРБ, и опозиционната ДПС правят проверки на приватизационните сделки, Десислава Атанасова отвърна: „Отдавам го на това, че още една политическа сила е узряла и стигнала до идеята, че следва да има яснота по тези приватизационни сделки".


И контрира: „ДПС не разполагат с 60 депутатски подписа. Смятам, че е по-разумно да се присъединят към подписката, която инициираме ние. Днес очакваме и ДПС, и БСП да ни дадат отговор дали ще участват. Сега събираме 60 подписа и внасяме предложението в Конституционния съд. За да стане това предложение факт, са необходими 180 гласа в пленарната зала при гласуването. В случай че се съберат повече от 160 гласа, предложението се разглежда повторно, но не по-рано от два месеца. Ние разполагаме със 160 гласа, ако считаме, че ДПС, Обединени патриоти и ВОЛЯ ни подкрепят. Така че ни трябва един „златен глас", в случая на Корнелия Нинова".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:58 · 15.11.2017
такааааа-като разбрахме за строителите на вецове-от всички партии-по ниска ли стана цената на тока-а като разберем за нарушенията при приватизацията -?!?!?; наясно ли си колко хорица останаха без бонове-просто им ги откраднаха и получиха предприятия-и сега само ще констатирате - смешно и плачевно
Потребител · 07:51 · 15.11.2017
Тази смърди отвсякъде,като я видя ми се повръща!
Потребител · 07:27 · 15.11.2017
смрадло,иди и се изкъпи първо и тогава се показвай пред хората.
Потребител · 14:06 · 14.11.2017
Сетила се Мара да се побара........
123 · 13:27 · 14.11.2017
Това трябваше да се направи преди много години. Сега е все тая. Всичко вече е разграбено и усвоено. няма как да се върне.
Потребител · 13:17 · 14.11.2017
Десо измий си смръдливата путка и я напълни с клозетни ароматизатори.
Потребител · 13:14 · 14.11.2017
Боже,боже ,какво доживяхме дуловската простакеса да ни учи на морал!!!
Потребител · 12:18 · 14.11.2017
Какво ще показват на народа .Все едно не се знае кои расипа даржавата ни.Да не развалят сделките само да обесят злосторниците на входовете на заводите които са откраднали
Потребител · 11:07 · 14.11.2017
Вие от ГЕРБ окрадохте 2 милиарда от сребърния фонд по времето на Дянков.Сега тая превзета феминистка излязла да се прави на ударена пред обществото и да замита този факт със стари афери за които никой няма да си мръдне пръста.,
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент