Атака може да поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов

Снимка: БГНЕС архив

Атака може да поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов | StandartNews.com

Напрежението в редиците на „Обединените патриоти" остава. След като в сряда НФСБ сне доверието си от Волен Сидеров, днес неговите съпартийци заявиха, че може да поискат оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

„Това е една прекрасна проява на лош вкус от страна на колегите. Има си място, където тези неща може да се коментират и това е коалиционният съвет. След като е повдигнат въпросът за оставката на г-н Сидеров, защо да не се иска оставката и на г-н Симеонов?", запита риторично депутатът от „Атака" Николай Александров.

Заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев отказа да коментира думите на Александров с аргумента, че това не е изложено като официална позиция на представляваната от него партия.

Неразбирателството между Патриотите започна, след като НФСБ свали доверието си от Волен Сидеров. Като причина за това от партията посочиха посланията и „лъжите", отправени към Симеонов и Цветан Цветанов по партийната телевизия на „Атака". Депутатите на Симеонов обявиха, че Сидеров работи срещу интереса на България и за разпад на коалицията.

„Този, който разваля коалицията, се казва Валери Симеонов. Това, което прави, не е от сега, защото аз имам пред себе си негови изявление още от времето, когато преговаряхме. Той отдавна работи с човек от ГЕРБ, но няма да казвам с кого", заяви лидерът на „Атака".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай