14:30 ч.

14.09.18

2 мин.

0

2

0

Атака и Воля са против санкции на Евросъюза срещу Унгария

от редактори |

Атака и Воля са против санкции на Евросъюза срещу Унгария

Снимка: БГНЕС архив


Депутати от "Атака" и "Воля" искат премиерът Бойко Борисов да изрази в Съвета на Европейския съюз (ЕС) позиция на България против санкциите срещу Унгария. Това каза в пленарна зала председателят на Парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров в декларация. Проекторешението е предложено от 11 депутати от двете формации.


Народните представители, вгледани в някои наши кухненски проблеми, понякога пропускаме големите събития в света, заяви Сидеров и допълни, че пропускат едни много сериозни раздвижвания в европейското пространство, които са тенденция, а именно големия сблъсък между консервативното и либералното виждане. Според Сидеров този сблъсък вече взима характер на репресия към отделни държави, в случая Унгария.


Според Сидеров Виктор Орбан е пример за държавите от Източна Европа, показал е как в рамките на ЕС и НАТО може да има по-гъвкава политика, по-добра грижа за собствения си народ, да защити традиционните ценности, да спре мигрантската вълна, да ограничи влиянието в Унгария на организации, които имат за цел да разпадат националната идентичност. Тези действия предизвикаха съпротивление в брюкселските висши кръгове, каза Сидеров и допълни, че вече има сериозни течения за промяна на мисленето на тези елити.


Алиансите в ЕП вече не изразяват обществените мнения, смята Сидеров. Видяхме как в големи държави като Франция, Италия, Германия общественото мнение се променя в посока консерватизъм, в посока на традиционни ценности, в посока на това, което наричат национализъм, тази мръсна дума, посочи той. По думите му нещо в света се променя, и то към по-добро. Глобализмът доведе до това, че Европа започна да се пита каква е точно и този въпрос си задават все повече европейци, смята Сидеров.


Да не би да идва времето на несистемните партии и виждания в Европа - нека се замислим за това и да се променяме заедно със световната промяна, каза Волен Сидеров. Нека бъдем в час с тези промени и да продължим тази политика, която показаха евродепутатите от ГЕРБ, каза той. Искам да поздравя искрено евродепутатите на ГЕРБ, които гласуваха против санкциите срещу Унгария, въпреки че част от ЕНП взе позиция да бъде наказана Унгария, каза още Сидеров.


Лидерът на "Атака" поздрави всички с Кръстовден, а на депутатите пожела "здрав разум и народополезна дейност".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:20 · 14.09.2018
samo nenrmalnicite kato teb sa za
Shopeto · 15:34 · 14.09.2018
Естествено че ще са против, те са същите популисти като Орбан.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент