08:50 ч.

13.10.17

3 мин.

0

3

0

Антон Кутев: Не може мнозинството да назначава всичко

от редактор |

Антон Кутев: Не може мнозинството да назначава всичко

Депутатът от "БСП за България" похвали министър Бисер Петков


Депутатът от "БСП за България" Антон Кутев заяви пред БНТ, че има добра координация с министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, която води до резултати. Той поздрави министъра за вдигането на минималния доход, което ще помогне много на хората с увреждания, но припомни, че това е отколешно настояване на Социалистическата партия. Кутев заяви, че комуникацията е начинът да се решават проблеми, но изрази мнението, че все пак едва ли ще се постигнат чудеса.


Антон Кутев похвали президента Радев за баланса и разума, който проявява по въпроса с антикорупционния закон и заяви, че собственото му виждане съвпада с това на държавния глава. Той заяви, че по отношение на отнемането на имущество няма голяма разлика между предложенията на ГЕРБ и БСП, но ключовата разлика е в самия орган, който ще прави това. По думите му прокуратурата е доказала, че не може да се справя със случаите на корупция по високите етажи и обвини управлението на ГЕРБ за неработещата антикорупционна система.


Ние искаме да разследваме всички за корупция, а корупцията по високите етажи. Това трябва да става с разследване, защото сегашната система се е доказала като неработеща. Не може органът да се назначава от мнозинството на парламента. Това са трите ключови разлики, каза той.


Антон Кутев призна, че това държавният глава да назначава ръководителя на антикорупционния орган не панацея за решаването на проблема, тъй като призидентът и кабинетът може да са от една и съща политическа сила, като допълни, че дори президентската институция не е безкрайно независима.


Президентите се сменят и понякога кабинетът и президентът са от една и съща политическа сила. Няма универсално решение, но има решения, които намаляват възможностите да се влияе на този процес. Формулирали сме го така, както смятаме, че ще е правилно. Ще видим къде са възможните компромиси, но смятам, че това, което предлагаме, е смислено, но се отхвърля, защото ще доведе до резултат, обяви Кутев. 


Кутев сравни факта, че милион и половина души са около или под прага на бедността, с природно бедствие и добави, че заради това са необходими спешни мерки от управляващите, независимо кои са те.


ГЕРБ са на власт, те да го правят. Склонен съм да правя неполитически компромиси за това и да говоря с тях. Често пъти влизаме в разбирателство по социалните теми. От търсенето на решение до намиране на решение има дълъг път. Дано решенията на министерството са реални. Това е важното, каза още депутатът от "БСП за България".


Депутатът от БСП заяви, че първо елитите трябва да реагират на случаи като този с депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, а ако те не го направят е ред на обществото. Той призна, че неразбиране за това как функционират медиите съществува във всяка партия и даде пример с Михаил Михов.


Кутев даде пример и с депутата от Обединените патриоти Валентин Касабов, който вчера предупреди, че може да "смачкаме" "депесарски тахтаби" (б.р. депесарски хлебарки). Кутев отбеляза, че не харесва партията на ДПС, но подчерта, че подобен тон е недопустим.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:28 · 13.10.2017
Начело на парламента премиерът ББ е поставил икономист вместо юрист, а като зам.председател – една пишман инженерка, на практика жена с кавгаджийска натура, уроженец на с.Мамарчево, елховско. Интересно от ГЕРБ правят ли си сметка като паднат от власт как ще се оправят като опозиция с всички тези закони, съгласно които една партия, на практика една личност, управлява изпълнителната власт, Народното събрание, президентската власт и реално – Прокуратурата и Темида?
Потребител · 12:27 · 13.10.2017
Антон Кутев: „Не може мнозинството да назначава всичко.” Може, можее: Ако това мнозинство е мелез на ГЕРБ и Обединени „патриоти”. И ако начело на ГЕРБ са екзотични екземпляри : пожарникар – премиер, зам.председател на ГЕРБ , същевременно орг.секретар и председател на ПГ – един бивш кадър на ВИФ, завършил за бегач и даскал по физическо възпитание.
фильо · 09:07 · 13.10.2017
тахтаба значи дървеница, а не хлебарка! хлебарки са журналята, на които очевидно им куца нещо в миропознанието.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент