Александър Манолев оттегли кандидатурата си за министър на транспорта (ОБНОВЕНА)

Снимка: БГНЕС архив

Александър Манолев оттегли кандидатурата си за министър на транспорта (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Номинираният от премиера Бойко Борисов за транспортен министър Александър Манолев оттегли кандидатурата си.

На извънреден брифинг в Министерски съвет той заяви: "Искам от премиера номинацията ми за министър на транспорта да бъде оттеглена. Причината за това е координираната атака, която се провежда срещу мен от една определена група. Със скалъпени твърдения и без доказателства се опитват явно да блокират работата ми в министерство на транспорта".

Манолев подчерта, че атаката не е само срещу него, а и срещу целия кабинет.

Давам си сметка, че всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината, напротив, има доказателства точно в обратната посока, каза още Александър Манолев. И допълни: "Много въпроси си задавам. Сигурен съм, че и вие имате. Най-важният за мен е защо точно сега някой реши да съшива подобни твърдения, при положение, че аз съм заемал ръководни позиции и преди. Явно обаче някой се притеснява от реформите и политиката, която бих провеждал в Министерството на транспорта. Не мога да допусна да ме вкарат в обяснителен режим".

"Днес имах открит мъжки разговор с премиера и вицепремиера Валери Симеонов. Получих над 6700 преференции. Срещал съм се с много хора по време на последните парламентарни избори. Явно е, че точно сега е моментът да се атакува. Разбирам каква щета се цели да се постигне с това и не мога да го допусна", заяви Александър Манолев. Той се обсъди с адвокатите си какви контрадействия да предприеме. А по въпроса дали ще продължи да бъде заместник-министър на икономика заяви: "Не искам да вземам решения под емоции".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай