18:50 ч.

18.05.17

1 мин.

0

8

0

АЛДЕ: Бъдещето на България не бива да бъде в ръцете на крайни националисти

от редактор |

АЛДЕ: Бъдещето на България не бива да бъде в ръцете на крайни националисти

Ще наблюдаваме действията и политиките на това правителство много отблизо, обяви Ги Верхофщадт


Лидерът на група АЛДЕ в Европейския парламент Ги Верхофщадт реагира по повод политическата ситуация в България, където Обединените патриоти - крайно дясна политическа партия, член на правителството на Бойко Борисов, шокира общественото мнение с появата на снимка на един от зам.-министрите им, отдаващ нацистки поздрав.


Въпреки че висшият служител си подаде оставката, българското правителство минимализира инцидента, заявява Верхофщадт , съобщиха от ДПС.


"Бъдещето на България не бива да бъде в ръцете на крайни националисти. Много съм загрижен, тъй като участието на Обединените патриоти в управлението поставя под въпрос ценностите, в които страната се е врекла при присъединяването си към Европейския съюз. Европа вече изпита какво се случва, когато ксенофобията и езикът на омразата спечелят, когато обществата се поляризират и разделят на етническа основа. Не бива да допускаме тази грешка отново.


Министър-председателят на България Бойко Борисов, а заедно с него и семейството на ЕНП, носят отговорност за бъдещето на България, както и за успешното провеждане на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Министър - председателят Борисов трябва са преоцени коалиционните си взаимоотношения и да покаже, че ще има нулева толерантност към крайни и националистически прояви на членове на правителство.


Семейство на АЛДЕ ще наблюдава действията и политиките на това правителство много отблизо", се казва в позицията на лидера на група АЛДЕ.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:38 · 19.05.2017
Тоя прилича на член на ХИДРА.
Стефан · 09:29 · 19.05.2017
Този немски педал да му се забрани да демагогства и да си пъха носа във вътрешните работи на чужда държава.Какво се е разкудкудякал.Ние знаем какво да направим и как да отреагираме.Не сме малки деца,или малоумни,че някой/особено пък този/,да опекунства и да ни поучава.Ай,сиктир!
Потребител · 09:04 · 19.05.2017
Историята се повтаря.България винаги е била към губещата страна.През Първата и Втората световни войни сме били срещу съюзниците от САЩ,Великобритания и Русия и сме загубили..Сега отново се обръщаме срещу тях и ни очаква отново катастрофална загуба.
Потребител · 08:15 · 19.05.2017
Авторът или редакторът можеха да пояснят все пак какво е това "АЛДЕ" ...
Потребител · 06:36 · 19.05.2017
на глобалиситe българитe нe им трябват като насeлeниe, трябва им само тeриторията на БГ, хубавитe слънчeви брeговe и зeми
Потребител · 20:10 · 18.05.2017
ПРАВ СИ. В РЪЦЕТЕ НА ПЕДЕРАСТИ СЪЩО НЕ БИВА ДА БЪДЕ.
Потребител · 20:03 · 18.05.2017
Великобритания затова излезе от ЕС,заради фемо-педали като този очилатия,а ние се натискаме да сме там и да слушаме извратеняци и психопати като този.
Потребител · 19:18 · 18.05.2017
Планът Ран Ът, за обезлюдяване на територията БУЛГАРИСТАН, върви с пълна сила!!! Местната колониална клика, работи за господарите си от, юдомасонската мафия, а тя им разрешава да грабят безнаказано, докато не избяга и последния работоспособен човек от коптора, наречен образно АБСУРДИСТАН!!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент