Нинова: Подготвяме план за развитие на страната

 Нинова: Подготвяме план за развитие на страната | StandartNews.com

БСП иска предсрочни избори, за да се спре съсипията на България

До края на тази година БСП ще бъде готова със секторен национален план за развитие на България, който да е различен от това, което прави настоящото управление. Това ще бъде цялостна визия как трябва да изглежда България след 5-10-15 години", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БНР.

Тя бе категорична, че левицата иска предсрочни парламентарни избори. „Съсипията в държавата не може да продължава. Загробване с дългове, никакъв растеж на икономиката, всичко в социалната сфера е замразено, задават се големи проблеми с еврофондовете. Всичко върви надолу. Всеки ден с това управление е загуба за държавата", категорична бе Нинова.

По думите и политическият пазарлък между управляващите партии не ражда политики, не дава резултат. „Това е чист пазарлък за постове, и е стъпка напред – две назад", коментира лидерът на левицата. Според Нинова политиката на управляващите ражда несигурност в държавата, спира инвестициите отвън и интересът към страната.

Според нея БСП тръгва по пътя на връщане на доверието, а лявомислещите трябва да повярват, че БСП е техният представител в парламента. Нинова обясни, че целта е да се вдигне БСП – и организационно, и като хора, които ще я последват извън нея. „Тези хора искам да убедим, че този път това е партията, която ги представлява, че няма да ги излъже, няма да ги предаде. И ако повярват, че има друг път – алтернатива на това управление, да тръгват с нас. Истинската причина за предсрочни избори може да бъде националната енергия, хората които са много недоволни, а те са много", категорична бе Нинова.

Лидерът на социалистите каза също, че следващата събота ще бъде свикано ново заседание на НС на БСП, на което ще се проведе избор за национален предизборен щаб и уточняване на правилата за вътрешнопартийното допитване за президентската кампания. „Незабавно започват срещи с неправителствени организации и ляво мислещи хора, които не одобряват политиката в момента, но до сега не са разпознавали БСП като своята партия", обясни Нинова. Тя подчерта, че именно с тези хора ще започне изграждането на алтернативата.

По отношение на вътрешнопартийната политика, Корнелия Нинова обясни, че новоизбраното бюро на БСП отговаря на принципите на партията - разделение на властите на ръководство на Парламентарната група и ръководство на партията, с различни участници в тях. „Нужно е да се отразяват различията в БСП - като професионална подготовка, като политически опит, и като възраст", обясни тя.

Нинова каза още, че в началото на идната седмица ще се състои изнесено заседание на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, на което трябва да се уточнят няколко антимонополни и социални закона, които се готвят, за да бъдат внесени в НС. „Изнесеното заседание е в изпълнение на ангажиментите ни от Конгреса за връщане на държавата в икономиката, помощ за малките и средни предприятия и за връщане на социалната държава", обясни председателят на БСП. Тя допълни, че след това, във вторник следва и изнесено заседание и на ИБ на НС на БСП в Благоевград, като членовете на бюрото ще се разпределят и ще обиколят 14-те общини в региона, а след това ще се съберат и ще обобщят проблемите, които са срещнали, както и националната политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай