13:35 ч.

11.01.17

2 мин.

0

9

0

Дадоха на Плевнелиев офис за след края на мандата му

от редактор |

 Дадоха на Плевнелиев офис за след края на мандата му

Дадоха на Плевнелиев офис за след края на мандата му


Правителството даде съгласието си да бъде учредено безсрочно право на безвъзмездно ползване от президента Росен Плевнелиев на офис за извършване на обществена дейност. Офисът от 192 кв. м се намира на столичния бул. „Цариградско шосе" №111ж. С решението се изпълнява ангажимент на държавата, предвиден в чл. 4 от Закона за някои права на лицата, които са били президенти на Република България.


Прието беше решение за намаляване на капитала на „Национална специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация" ЕАД чрез обезсилване на акции, съответстващи на стойността на правото на собственост върху недвижими имоти, за обявяването им за частна държавна собственост и безвъзмездното им прехвърляне на Столична община. Поземлените имоти, застроени с балнеолечебница, санаториум, склад и бивша конюшня, се намират в район „Овча купел" в София. Те не са нужни за осъществяване на дейността на лечебното заведение, в което правата на държавата се упражняват от министъра на здравеопазването. Сградите се нуждаят от значителни инвестиции и средства за поддръжката им, с каквито дружеството не разполага. С оглед функциите на болницата, основен приоритет е приходите й да се използват за осъществяване на лечебна дейност.


Съгласно решението на Столичния общински съвет, с което се дава съгласие за придобиване на имотите,те ще бъдат предоставени в управление на Регионалния исторически музей – София, в качеството му на партньор в проекти по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020.


Безвъзмездно безсрочно право на строеж върху части от имоти – публична държавна собственост, беше учредено в полза на община Тутракан. Това ще позволи да се изгради довеждащ път до градската пречиствателна станция за отпадни води (ГПСОВ) и отвеждащ колектор от нея до точката на заустване в река Дунав. Дейностите са част от проекта за изграждане на ГПСОВ и доизграждане на канализационна мрежа на града и са включени във влезлия в сила подробен устройствен план – парцеларен план за територията.


С друго решение от публична в частна държавна собственост беше променен статутът на сграда, собственост на ДП „Пристанищна инфраструктура", и беше дадено съгласие тя да бъде съборена. Едноетажната постройка е неизползваема и в лошо състояние. Намира се на територията на пристанищен терминал „Бургас Изток 1". Промяната ще даде възможност за разчистване на терена и продължаване реализацията на проекта за изграждане на зона за обществен достъп на транспортен възел – морска гара, железопътна гара и автогара – Бургас. Целта е пристанищният терминал да се превърне в предпочитано инфраструктурно съоръжение и съвременен градски, интермодален и логистичен транспортен център.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 04:10 · 12.01.2017
за след края?
само в българския eзик на тъпитe рeдактори можe да сe употрeбяват такива изрази!
из по на срахтe сe господа рeдактори-олигофрeни
Потребител · 18:30 · 11.01.2017
Каква я мисли Роско,а какво стана-вмeсто офис в Гeрмания,щe трябва да дeли въздух с обикновeния народ.Е затова ли толкова сe напъва и подмазва?Проблeмът e обачe,чe и ниe нe го щeм,та как щe живee срeд нас e въпрос с повишeна трудност.
Потребител · 16:35 · 11.01.2017
ДА МУ ДАДАТ НА ПОМАЧьОРА И ПАРКОМЯСТО НА ГРОБИЩАТА. ДА ИБА И ДОЛЕН ТЪПАК ДА ИБА
Потребител · 16:34 · 11.01.2017
Този индивид няма място в България!Да върви на служба при гостодаритe в Гeрмания.Врeмe раздeлно идe и нeщата трябва да сe назовават с истинскитe ин имeна-НАТО e тeрористична организация,Русия e нашият освободитeл!
Потребител · 16:36 · 11.01.2017
@Потребител НАИСТИНА ЕВРЕМЕ ДА СЕ КАЖЕ ИСТИНАТА.
BarakBaghdadi · 14:46 · 11.01.2017
Ексклузивно! Първи снимки от новият офис на Роско!
http://2.bp.blogspot.com/-ZqgLbmB8PpI/ToGhBAfbrQI/AAAAAAAAAAQ/ceIa9EGluJU/s1600/dirtywc.jpg

Честито!
Потребител · 15:57 · 11.01.2017
@BarakBaghdadi Единственият достоен президент на България
Потребител · 16:37 · 11.01.2017
@Потребител ПИТАЙ ЖЕНА МУ ДАЛИ Е ТАКА. ТАКА ДЪЛБОКО СЕ СКРИ ЧЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Я ОТКРИЕ. ЯВНО ГОЛЯМ СРАМ БЕРЕ С ТОЗ ТЪПАК
BarakBaghdadi · 17:12 · 11.01.2017
@Потребител Да, всички фенове на Ислямска Държава в България, много му се радвате. Това е много показателно...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент