18:25 ч.

19.05.17

1 мин.

0

0

0

"Златен век с огърлие" за Николай Овчаров

от редактор |

"Златен век с огърлие" за Николай Овчаров

Министерството на културата вече отделя внимание на творците и на това те да бъдат показвани, заяви археологът проф. Николай Овчаров, който получи с наградата „Златен век с огърлие" при връчването на годишните награди „Златен век" на Министерството на културата.


Според него учените трябва да мислят не само за научните постижения, но и как да се превърне нашето културно наследство в икономика. „Това наистина е голямо отличие, защото то дава възможност на обществото да види кои какво е направил в областта на културата. Всъщност ние все се оплакваме, че културата е недофинансирана, но по този начин става ясно хората и областите, които са най-важни и трябва да бъдат отделени като приоритети", обясни той.


„Смятам, че е много правилен подборът на Министерството на културата, че в 7-цата на най-сериозните награди в това награждаване са двама професори по археология, които са допринесли много не само за науката, но и за превръщането на археологията и нашето културно наследство в обект културно-историческия туризъм", уточни Овчаров.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент