06:35 ч.

19.05.17

1 мин.

0

4

0

Заветът на проф. Цоцорков: Патриотична клетва в училищата

от редактор |

Заветът на проф. Цоцорков: Патриотична клетва в училищата

Патриотична клетва за вярност, с която да започва учебният ден във всички български училища. Идеята е на проф. Лъчезар Цоцорков, когото днес ще изпратим в последния му път. Професорът не успя да реализира проекта си приживе, но ни завеща визията си за една по-добра България.


"Най-важното е ценностната система. Тя трябва да се възпитава от училище", каза проф. Цоцорков пред "Стандарт" в последното си, непубликувано интервю. Той искаше да предложи идеята си на образователния министър, който да възложи на група интелектуалци да подготвят клетвата за вярност.


"Такава практика имат в САЩ. И Америка е велика, защото хората са учени на вярност към Родината от най-ранна възраст. И аз съм възпитаван така, че винаги съм бил готов да умра за България", каза бизнесменът възрожденец.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

ЧОВЕК ОТ НАРОДА · 17:57 · 19.05.2017
голям БЪЛГАРИН
горд панагюрец · 17:56 · 19.05.2017
Такива хора трябва да ни управляват!
zjgzjzj · 09:53 · 19.05.2017
Уникално, напълно подкрепям!!!
Потребител · 08:24 · 19.05.2017
Чудесна идея!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент