Завършва ремонтът на бул. „Христофор Колумб“

Завършва ремонтът на бул. „Христофор Колумб“ | StandartNews.com

Цялостно движението по бул. „Христофор Колумб" ще бъде отворено в понеделникобяви днес зам.-кметът на София Евгени Крусев при проверка на ремонтните дейности по булеварда. „Във вторник започва ремонтът на Източната тангента в участъка от кръговото на ул. „Продан Таракчиев" до кв. „Христо Ботев". Там също движението ще бъде затворено цялостно", посочи той и допълни, че ще бъдат пропускани само автомобилите на хората, които имат работа в района.

„Днес започна полагането на износващия пласт асфалт. Сигурно ще се работи до късните часове. Асфалтът трябва да бъде положен на цяло, без да се прекъсва технологичният процес. За утре остават довършителни дейности, като маркировка и вертикална сигнализация", обясни зам.-кметът. „Днес сме ангажирали екипи на „Пътна полиция" и им благодарим. Те ни съдействат активно, в района има много логистични бази, които са предварително уведомени", коментира Евгени Крусев. „Правим информационната кампания заедно с район „Искър", за да се знае и да не се преминава по новия асфалт, защото му трябват поне 10 часа, за да набере якост и здравина", уточни той.

„Гаранционният срок на ремонта на бул. „Христофор Колумб" е 5 години. На практика изграждаме изцяло нов булевард, правим тротоари и осветление, които изобщо ги нямаше. Строителят има ангажимент, ако нещо възникне, да го поправя за негова сметка и да носи пълната отговорност за това", обяви Крусев.

„През почивните дни работят над 5 асфалтови бази в София. Асфалтира се по бул. „България", текат ремонтните работи по бул. „Пенчо Славейков" и бул. „Арсеналски", изтъкна зам.-кметът. „Мобилизацията ни е пълна, за да можем да приключим дейностите за първия учебен ден и когато трафикът се увеличи, да можем да посрещнем автомобилите", каза още той.

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев" ще приключи евентуално в края на октомври. Казвам евентуално поради факта, че в началото на предния месец имаше много валежи, които до известна степен възпрепятстваха дейностите, обяви още Евгени Крусев. „Строителите правят всичко възможно да наваксат, но след известно време ще можем да преценим дали ще успеят", коментира той. „По ул. „Граф Игнатиев" се работи изключително интензивно.

Вече се работи по релсовия път в зоната на кръстовището на ул. „Г. Раковски" и ул. „Граф Игнатиев". Очакваме в началото на септември да бъде готово кръстовището", обясни Евгени Крусев. „Поетапно ще излизат отделни подобекти. Редят се плочи по пл. „Гарибалди" и пл. „Славейков". Много активно започна реденето на бетонни плочи в градинката на църквата „Св. Седмочисленици", посочи зам.-кметът. „Ул. „Солунска", между ул. „Витоша" и ул. „Ангел Кънчев" вече е абсолютно свободна за движение. Правим всичко възможно ул. „Солунска" да бъде пусната и до пл. „Славейков", каза още Крусев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай