Засилен трафик в последния почивен ден

Засилен трафик в последния почивен ден | StandartNews.com

Засилен трафик по пътищата на страната в последния почивен ден. Входовете на София откъм Перник и бул. „Цариградско шосе" започват да се натоварват. Това съобщи пред "Фокус" комисар Тенчо Тенев, СДВР. И уточни, че се очаква интензивно движение и по автомагистралите „Тракия", „Хемус" и „Струма" и път I-1 (Е-79) София - Кулата.

На светофарите в кв. „Горубляне", на разклона за кв. "Панчарево" и на Околовръстния път на София движението се регулира, за да не се образуват задръствания. Водачите трябва да карат по-внимателно, влизайки в София, да не бързат, да шофират с търпениe и да не използват клаксон по светофарите, помоли комисар Тенев.

"Искам да уверя водачите на моторни превозни средства, че ние сме на всички светофари в началото на София, независимо от къде влизат – от магистрала „Хемус", бул. „Цариградско шосе", или от към Перник и ще ги подпомагаме. Нашите служители следят за образуването на колонии и ако има по-големи ще пропускат на вход. Нека водачите да бъдат по-спокойни и в края на почивните дни да не се изнервят излишно", призова началникът на „Пътна полиция".

Интензивен е потокът от моторни превозни средства на граничните пропускателни пунктове. Поради възникнал проблем в системата на румънските гранични власти, от 16.40 часа временно е преустановено пропускането на МПС на ГКПП Дунав мост на вход за България, има образувана колона от коли, товарни автомобили и автобуси. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

По информация на ГД „Гранична полиция", трафикът е интензивен, особено на вход и изход на ГКПП-Кулата. На изход на ГКПП-Капитан Андреево се е образувала опашка от ТИР-ове. Не се допуска преминаването на товарни автомобили, автобуси и леки коли през ГКПП-Дунав мост – на вход за България. Причината за това е възникнал проблем в системата на румънските гранични власти. По тяхна информация експерти работят по отстраняването му, очаква се към 20 часа пропускането да се възстанови.

По останалите гранични пунктове трафикът е обичаен.

Стандарт Нюз припомня, че от 14 ч. до 20 ч., на 24 май се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления. Целта е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, които са много повече по празниците, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

Автомагистралите;
път I-1 Видин – Ботевград;
път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата";
път I-4 п. в. „Коритна" – Велико Търново – Шумен;
път I-5 Русе - Велико Търново;
път I-8 ГКПП „Калотина" – ГКПП „Капитан Андреево";
път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;
път II-18 Околовръстен път София;
път II-19 Симитли - Гоце Делчев;
път II-86 Пловдив - Смолян;
път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес от 10ч. до 20 ч., ще има две ленти за влизащите в София на път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово" до кръстовище „Драгичево" от км 285+660 /кръстовището за Рударци/ до км 286+847 /бензиностанция „Петрол"/.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин".

Днес ще има и две ленти за пътуващите към София на виадукт „Елешница" при 15-ти километър на АМ „Хемус". В момента се ремонтира платното за Варна и цялото движение се осъществява в съседното към столицата, допълват от АПИ.

Започва ремонтът на осветлението на тунел „Траянови врата"

Тези, които са избрали сряда, за да се прибират от почивка, трябва да знаят, че започва ремонтът на осветлението и светофарите в тунелната тръба за Бургас на тунел „Траянови врата" на АМ „Тракия". По тази причина на 25 и 26 май, през светлата част на денонощието, ще се ограничава движението в аварийната и изпреварващата лента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай