Заради урагана: Отвят покрив и изкоренени дървета в Смолянско

Заради урагана: Отвят покрив и изкоренени дървета в Смолянско | StandartNews.com

Кметът Николай Мелемов обяви бедствено положение на територията на цялата община Смолян. Вследствие на бурния вятър и затворени пътища в резултат на изкоренени и паднали дървета и прекъснато електрозахранване е необходимо провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в общината.

Зам.-кметът на Смолян инж.Мариана Цекова отиде на място, за след като ураганният вятър отнесе покрива на триетажната къща на семейство Илчеви в кв."Райково". За щастие семейството не е пострадало. Проблемите са много сериозни, има тонове боклук.
"Покривът не е бил добре укрепен", посочи след огледа инж.Цекова. Срутени са също и част от стените. "Ще внесем искане в Общинския съвет да се подпомогне пострадалото семейство", обяви още зам.-кметът.

Заради силния вятър без ток са Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале, Търън. Затворени за движение са пътищата за Мугла, Турян, Габрица и Левочево. В някои населени места и клетките за мобилни телефони не функционират и е трудна връзката с кметовете, съобщава "Смолян24".

Има много повредени покриви. Изкоренени дървета са затворили пътищата. Кризисният щаб в община Смолян работи на непрекъснат режим. Доброволците от община Смолян са на терен.

В селата Давидково и Стърница има най-много поражения от ураганния вятър на територията на община Баните, съобщиха от общинската администрация. Проблемите са предимно заради прекъснати електропроводи, като има и частично увредени покриви на къщи във Вълчан дол и Оряховец.

"Има доста паднали дървета, които са скъсали проводници на далекопроводи. От сутринта работят екипи по отстраняването на повредите, но въпреки това е възможно някои от населените места да останат и на тъмно довечера", коментираха от общинската администрация.

Няма данни за пострадали или бедстващи хора на територията на общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай