12:50 ч.

19.06.17

2 мин.

0

4

0

Заловиха нарушители, търсели трюфели

от редактор Росана Манева |

Заловиха нарушители, търсели трюфели
Снимка: СИДП

Мобилен екип на Североизточното държавно предприятие установи в Тервелско двама нарушители, които са търсели трюфели без да имат необходимото разрешително, съобщават от пресцентъра на предприятието.


Иззети са един килограм от скъпите гъби, а на нарушителите са съставени актове. Държавното ловно стопанство "Тервел", което е част от Североизточното държавно предприятие, до края на юни ще извърши лесовъдни дейности при отглеждането на церови дръвчета, информират от пресцентъра.


С ръчно плевене и окопаване ще бъде премахната тревната растителност около фиданките, за да им се осигури простор и по-добра осветеност, необходима за фотосинтезата, пояснява директорът на стопанството Димчо Стефанов.


По думите му мерките ще обхванат 50 декара с двегодишни церови фиданки край село Ангеларий и още 40 декара с четиригодишни дръвчета край село Каблешково в община Тервел.


До края на юни ДЛС „Тервел", което е част от СИДП, предвижда лесовъдски мероприятия във връзка с отглеждането на млади церови култури. „Чрез ръчно плевене и окопаване ще бъде премахната тревната растителност край фиданките, за да им се осигури растежен простор и нужната за фотосинтезата по-добра осветеност", обясни директорът на стопанството инж. Димчо Стефанов, цитиран от "Дарик".


По думите му в рамките на този месец мерките ще обхванат общо 50 дка с двегодишни церови фиданки в землището на с. Ангеларий и още 40 дка четиригодишни церови култури край с. Каблешково в община Тервел.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

държанков служител · 21:13 · 19.06.2017
заловиха нарушители в държавната администрация,търсели рушвети.
Заловиха и роднините и тези със познати за да сучат и бозаят от държавата защото са некадърни с друго да се занимават....сучат до пенсия и като станат,на тяхния стол сяда дъщерята или сина..Ега ти свинската държава.Едни трюфели не можеш да изядеш ...ще проверят и в тоалетната какво си ял..с извинение
мачу пикчу · 19:25 · 19.06.2017
И какво като събират - да казват, че са за лични нужди....Това е продукция , която изнасяме....брутен вътрешен продукт...
Потребител · 15:54 · 19.06.2017
А ако си бЕрем манатарки шо?
Потребител · 15:33 · 19.06.2017
Ха така .Напишете го още веднъж, барем статията ви стане по - дългичка.Страшен редактор имате.Дали има завършен 3 ти клас?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент