15:10 ч.

18.03.17

1 мин.

0

7

0

Военнослужещи се завърнаха след успешна мисия в Афганистан

от редактор Росана Манева |

Военнослужещи се завърнаха след успешна мисия в Афганистан

Военнослужещите от 32-ия контингент от състава на Българската армия се завърнаха в 9.02 ч. днес, 18 март, след успешно участие в мисията на НАТО в Афганистан. На летище София те бяха посрещнати от заместник-командващия Съвместното командване на силите генерал-майор Тодор Дочев.


Контингентът е в състав от 110 военнослужещи и изпълнява задачи в мисията на НАТО „Решителна подкрепа" в Афганистан от септември 2016 г. В структурата му са включени национален елемент, механизиран взвод , щабни офицери и екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност. Национален командир е полковник Андрей Мецов от Дирекция „Стратегическо планиране" на Министерството на отбраната, помощник национален командир е подполковник Георги Манев от военно формирование 46 430 – София, а командир на механизирания взвод е капитан Иван Пипов от военно формирование 48 430 – Стара Загора.


Българският принос в мисията на НАТО в Афганистан продължават военнослужещите от 33-ия военен контингент, с национален командир полковник Христо Атанасов.


Ритуалът по тържественото посрещане на 32-ия контингент от Българската армия ще се проведе през следващата седмица в гр. Стара Загора.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:53 · 20.03.2017
Млъкни бе,соросоидно,лумпено копеле!Какви герои са това.Чий дедовът търсят там и какво българско защитават там?Печалбари!Помощни помияри на САЩ.Обучават кадри за марионетните правителства.Айде да ги подпукват местните патриоти и да си обират крушите.Да дойдат да пазят България от турците и тарамбуките,но няма да има такъв келепир.Платени продацници!
Потребител · 01:05 · 19.03.2017
браво гeрои добрe дошли на българска зeмя, eдно от малкото мeста къдeто можe да сe натрупа цeнeн боeн опит срeщу тeрористи И партизански формирования
Омир · 17:05 · 18.03.2017
Някой да изброи успехите на НАТО в Афганистан, че не се сещам
Потребител · 15:57 · 18.03.2017
НАШАТА ГРАНИЦА ВРИ И КИПИ А ТЕ ОТИШЛИ НА МАЙКА СИ В ПУТКАТА. ЕЙ БЪЛГАРИНО. СЪБУДИ СЕ.
Потребител · 01:08 · 19.03.2017
@Потребител ври И кипи в мозъка ти има много газ под наляганe само да нe зeмe да излиза чe шe смърди както ти смърдят тъпитe комeнтари
Потребител · 10:58 · 19.03.2017
@Потребител Подорас. Требеше мааама ти да те изсере с капута
Потребител · 20:01 · 19.03.2017
@Потребител на тeбe са ти срали в мозъчната кухина И затова имаш лаина вмeсто мозък
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент