Внучка сгази дядо с бус

Внучка сгази дядо с бус | StandartNews.com

9-годишна внучка прегази дядо си с товарен бус "Рено Трафик" в софийското село Войняговци. 69-годишният Кръстю и момиченцето се разходили до местността Пясъчника край селото, за да натоварят пясък. Докато товарил пясък, дядото помолил внучката да подкара буса, за да го премести с няколко метра, за да му е по-близо каросерията. Малката се метнела зад волана и дала пълна газ. Не успяла да овладее тежкото возило. Бусът вместо напред, потеглил назад и блъснал дядото.

Кръстю буквално бил премазан и издъхнал на място. Детето се уплашило и опитало да свести дядо си като го галило по главата. Старецът обаче останал безжизнен. От СДВР обясниха, че водят разследване по чл. 122 ал. 1 от НК - "убийство по непредпазливост". Часове по-рано в Орландовци пък 16-годишен ученик подкара джипа на баща си и се блъсна в такси. Непълнолетният Красимир Патронски седнал зад волана, за да направи няколко гръгчета по улиците, но за зла участ нацелил жълтата кола. Таксиметровият шофьор Симо Булев и бащата на Красимир влезли в пазарлък.

Оказало се, че джипът няма застраховка Граджанска отговорност. Родителят предложил пари на бакшиша, но онзи настоял да му купи направо цялата кола за 4000 лева. Накрая не се разбрали и извикали полиция. На бащата и синът са съставени актове от КАТ за по 200 лева. По данни на „Пътна полиция" само за седмица в страната са регистрирани 685 неправоспособни водачи. Голяма част от тях са непълнолетни. В София пък 10-има души са заловени да шофират след употреба на алкохол само за едно денонощие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай