Вицепрезидентът: Имаме нужда от хора с енергията на Стамболов

Вицепрезидентът: Имаме нужда от хора с енергията на Стамболов | StandartNews.com

"Френският вестник "Фигаро" някога написа за Стамболов, че той е въплъщение на българската енергия. От тази енергия и от този пример имаме нужда днес повече от всякога", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на церемонията по повод 164 години от рождението на Стефан Стамболов, пред паметника на революционера и държавник в София. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

Според Илияна Йотова максимата, че не е важно колко дни има в живота ти, а колко живот има в дните ти, сякаш е писана за Стефан Стамболов - само на 33 години революционер, борец за освобождение, политик, държавник в едни от най-трудните периоди в нашата история.

"Днес образът на Стамболов, именно в своята противоречивост, трябва да служи като пример на съвременни лидери и политици. Защото един от проблемите пред България днес е острият дефицит на силни хора, на хора, които могат да отстояват своите идеи, да се борят за страната си, да се борят за националното", е отбелязала вицепрезидентът Йотова. По думите й Стефан Стамболов е човекът, успял да положи основите на българската държавност.

"Едни безусловно го подкрепят, други не само чакат, но желаят смъртта му",е посочила Илияна Йотова и подчертала, че Стамболов е показал какво означава да си лидер, да отстояваш интереса на България така, както ти го виждаш. "Колко политици и държавници днес имат своята визия за развитието на страната - дали вярна или не, но която твърдо да отстояват",е попитала вицепрезидентът.

След края на словото си Илияна Йотова е положила венец пред паметника на Стефан Стамболов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай