Въвеждат знак „Произведено в България от хора с увреждания"

Въвеждат знак „Произведено в България от хора с увреждания" | StandartNews.com

Въвежда се знак „Произведено в България от хора с увреждания", обяви изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски. Целта е потребителите да знаят, че с купуването на стоки, обозначени с него, подпомагат реализацията на хората в неравностойно положение. Знакът „Произведено в България от хора с увреждания" ще бъде представен по време на изложение в Пловдив, на което ще могат да се видят продуктите на повече от 100 социални предприятия. То ще се проведе от днес до 2 април в палата №6 на Пловдивския панаир.

Знакът е учреден от Агенцията за хората с увреждания, като идеята е да бъде поставян върху изделията, произвеждани от тях, както и до логото на фирми, които предоставят услуги за хората в неравностойно положение, обясни Минчо Коралски.

"Ще дадем шанс на фирмите, които работят да развият своята дейност, а от друга страна те ще върнат жеста към обществото с по-високо качество на продукцията и услугите, които предоставят. Агенцията за хората с увреждания ще бъде гарант, че всяка фирма, която ползва този знак е регистрирана при нас", посочи той.

Знакът „Произведено в България от хора с увреждания" ще бъде представен по време на изложението в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай