Валентин Радев обеща да изчисти "гнилите ябълки" в МВР

Валентин Радев обеща да изчисти "гнилите ябълки" в МВР | StandartNews.com

За мен е много важно като ново ръководство, да се изчистим от всички "гнили ябълки" в МВР. Това заяви пред медиите вътрешният министър Валентин Радев, след изслушване във вътрешната комисия на парламента във връзка със задържаните преди дни двама полицаи от София, обвинени за разпространение на наркотици и получаване на подкупи.

Той допълни, че се надява и други служители от сектор "Сигурност", нарушили закона, да бъдат залавяни.

Въпреки амбициите му към "гнилите ябълки", той призна, че все още се надява похитителите на Адриан да бъдат открити.

По думите на Радев два от инструментите за справяне с корупцията в МВР са: двете служби - Инспекторат на МВР и отдел "Вътрешна сигурност", както и повишаването на заплащането, което според Радев към момента е постигнато.

За предстоящия в неделя пореден протест на полицаите, министърът заяви, че не е негова работа да ходи на протести, в отговор на въпрос дали ще се срещне с тях, както с пожарникарите.

Той отново призова полицейските синдикати да поставят проблемите, за които протестират, в Съвета за социално партньорство към министерството и поиска аргументи за исканията им.

Относно решението на правителството от днес за мерките за борба на тероризма и радикализма, Радев поясни, че в България радикализъм не се наблюдава, освен в Пазарджик и в други две населени места.

За закриването на пожарни служби и протеста на пожарникарите, министърът коментира, че преструктурирането на службите е направено по правилата. Радев обясни, че ще бъдат закрити 12 районни пожарни служби, а служителите в тях ще бъдат преместени в съседни. По думите му населението в местата, където вече няма да има пожарна няма да пострада от липса на защита при наводнение, земетресение или пожар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай