Ваканция на Ривиерата за шампиони по математика

Ваканция на Ривиерата за шампиони по математика | StandartNews.com

Ваканция на френската Ривиера е специалният подаръкът, който прави община Казанлък на тримата шампиони по математика от града. Кметът Галина Стоянова се срещна с Александър Пламенов Проданов (8 клас) Даниел Момчилов Бояджиев (6 клас) и Стилиян Цветанов Иванов (9 клас), които завоюваха на международната олимпиада по математика в Тайланд първите за града два сребърни и един бронзов медали. Тримата младежи са възпитаници на Математическата гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък. За награда малките таланти ще отидат на екскурзия в побратимения на Казанлък френски град Грас през лятото.

Децата разказаха пред кмета Галина Стоянова впечатления от тайландската столица Бангкок. На успешното им представяне не е попречила нито температурната разлика с Казанлък от близо 40 градуса, нито сложните задачи, с трудност класове над тях, според българската образователна програма.

Преподавателят Евгени Георгиев и директорът на гимназията Красимир Дамянов благодариха за подкрепата на кмета и община Казанлък и определиха своите възпитаници като много скромни. Те обещаха, че първото им участие в подобно голямо състезание няма да бъде последно.

Като спомен от честванията за 140 г. от Осовобождението на България Галина Стоянова подари на своите гости значки и специални знаци за тържествата на Шипка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай