В момента: КАТ лови нарушители на пътя на север от Бургас

В момента: КАТ лови нарушители на пътя на север от Бургас | StandartNews.com

Специализирана полицейска акция срещу нарушители на пътя се провежда по Черноморието на север от Бургас – в районите на Поморие, Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас, съобщи Агенция Фокус.

„Операцията е на територията на цялата област, с акцент територията на Районно управление Слънчев бряг. На различни места са разположени 12 подвижни екипа. В зависимост от натоварването и трафикът те се изместват по анализ на риска и извършват проверки", каза пред журналисти комисар Неделчо Рачев, началник сектор „Охранителна полиция" към ОДМВР -Бургас.

По думите му към настоящия момент са проверени над 130 автомобила, взети са отношения във връзка с нарушения закона за движение по пътищата в 24 случая. Връчени са множество електрони фишове, на водачи, които не са ги получили надлежно или не са платили глобите си по тях. „Снети са номерата на две моторни превозни средства, едното от които за неплатени глоби. Проверките ще продължат на територията на цялата област в продължение на още няколко часа", каза още Рачев.

Журналисти присъстваха на проверка, при която се оказа, че шофьорът е употребил наркотици (канабис). Той бе изпратен за кръвна проба, като ще му бъде образувано бързо полицейско производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай