07:45 ч.

20.03.17

1 мин.

0

1

0

Усмихнете се! Преди изборите идва пролетта

от редактор |

Усмихнете се! Преди изборите идва пролетта

Астрономическата пролет в северното полукълбо тази година настъпва на 20 март в 12.28 часа българско време.


Слънцето при своето видимо движение по еклиптиката, пресича пролетната равноденствена точка и от южната небесна полусфера преминава в северната. Това е и един от двата дни в годината, в които продължителността на деня и нощта са приблизително равни.


Периодът от началото на астрономическата пролет до началото на следващата астрономическа пролет е 365,24219 денонощия. Пролетното равноденствие или първият пролетен ден може да е на различни дати в различните години – 19-ти, 20-ти или 21-ви март. Причината е в различната продължителност на годината според Григорианския календар, както и географското положение.


В края на седмицата пък ще преминем към лятното часово време. В 3.00 часа на 26 март трябва да настроим часовниците си с един час напред.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:40 · 20.03.2017
Истинската пролет,ще дойде,ако успеем да изритаме от управлението и парламента всички партии участвали в тези институции и спасим България и българският народ от унищожение,ако ли не,пак си слагаме примката на шията и ,,ТЕ“,ще ,,Я“затегнат още повече.Българино,събуди се !!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент