Управляващите уважиха премиерата на филма на Елена Йончева

Фото Канал 3

Управляващите уважиха премиерата на филма на Елена Йончева | StandartNews.com

Филмът "Граници" на Елена Йончеав предизвика сериозен интерес от страна на политическия елит.

Сред публиката, която изгледа премиерата днес следобяд в НДК, бяха шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът Валери Симеонов.

Цветанов обеща да разкаже какво е видял на премиера Бойко Борисов и той самият ще изгледа видеото. Зам.-шефът на ГЕРБ добави, че не вижда проблем всички медии да излъчат кадрите от границата. Каза това и на самата Йончева, която бе поканила много свои съпартийци и журналисти на премиерата. Когато лампите светнаха, се видя, че на премиерата е дошла самата Корнелия Нинова с депутати и партийци, а сред тях и шефката на капиталци Галя Прокопиева.

Социалисти и симпатизанти пък се опитаха да бойкотират Цветанов, който взе микрофона след филма, за да благодари на Йончева за показаното и да обясни какво прави държавата за спирането на потока. Агитката в залата го прекъсна на няколко пъти с подвиквания и се наложи Йончева да се намеси, за да му даде думата.

Цветанов обеща не само премиерът, но и компетентните органи да го изгледат, да направят проверка и да се запознаят с твърдението на граничен полицай от филма, че каналджийството е с участието на гранични полицаи и е покровителствано от най-високо ниво в МВР, а превеждането на мигрантите по целия път от Капитан Андреево до страна от Западна Европа струва между 7 и 15 хил. долара. Около 500 евро на чужденец е тарифата за превеждане във вътрешността на страната, разкри полицаят във видеото. Премиерът и висшето ръководство на МВР ще бъдат безкомпромисни и винаги са били, обеща Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай