21:50 ч.

17.07.17

1 мин.

0

2

0

Улица в Кипър ще носи името на Апостола

от редактор |

Улица в Кипър ще носи името на Апостола

Общинските власти в Лакатамия, община в рамките на голяма Никозия, взеха решение да нарекат нова улица в града на името на българския национален герой Васил Левски. Предложението е на посланика на България в Кипър Христо Георгиев.


На 11 юли, в тържествената зала на кметството и в присъствието на членовете на общинския съвет кметът на Лакатамия г-жа Фотула Хаджипапа обяви решението на общинското ръководство. Слова, отдаващи почит на великото дело на Апостола на свободата произнесоха г-жа Фотула Хаджипапа и посланик Христо Георгиев. Бяха подчертани и отличните българо-кипърски отношения.


Тържественото откриване на улицата, носеща името на Васил Левски, ще стане през септември с участието на учениците от 10-те български съботно-неделни училища в Кипър


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:26 · 18.07.2017
Уважаеми (?!?) г-н/г-жо,

Моля да проявите малко повече уважение към това събитие, както и към усилията на хората, чрез които е постигнато това голямо признание към личността и делото на Васил Левски!
Потребител · 23:23 · 17.07.2017
Улицата Дeнкоглу ли, щe сe казва ,защото eдно от имeната на Лeвски e таково.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент